Search
Close this search box.

Judehat i röda fårakläder

I en debattartikel idag går två unga sossar ut i en frontalattack mot svepande "nya högern". De passar osmakligt på att på minnesdagen för Förintelsen framför allt ta upp "attacker mot muslimer". Trots att judehatet i Sverige sprids framför allt från just muslimer.  Jag har skrivit upprepade gånger om den myt muslimer sprider i Sverige om hatbrott, att det skulle öka och framför allt, att det är just muslimhat som är vanligast. I ett inlägg jag tydligen glömt att publicera från december 2020 går jag igenom just hatbrottsstatistik.  Det är 30 gånger högre risk att drabbas av hatbrott om du är jude än om du är muslim. Det är i själva verket 0,05 % risk att drabbas av hatbrott...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon