Judehat i röda fårakläder

I en debattartikel idag går två unga sossar ut i en frontalattack mot svepande ”nya högern”. De passar osmakligt på att på minnesdagen för Förintelsen framför allt ta upp ”attacker mot muslimer”. Trots att judehatet i Sverige sprids framför allt från just muslimer. 

Jag har skrivit upprepade gånger om den myt muslimer sprider i Sverige om hatbrott, att det skulle öka och framför allt, att det är just muslimhat som är vanligast.

I ett inlägg jag tydligen glömt att publicera från december 2020 går jag igenom just hatbrottsstatistik. 

Det är 30 gånger högre risk att drabbas av hatbrott om du är jude än om du är muslim. Det är i själva verket 0,05 % risk att drabbas av hatbrott om du är muslim, risken har faktiskt minskat på 10 år eftersom det blivit fler muslimer men brotten inte ökat proportionerligt.  

Men är man sosse, och muslim, står lite fakta inte i vägen, eller att det är judarna vi ska komma ihåg just idag. Utan högern måste bekämpas och då tar man till alla medel man kan. 

En annan dag att sprida konspirationsteorier om muslimhatet hade varit lämpligt, för svepande formuleringar om en ”ny höger” är just det. Vilka menar hon?

Från början hette sossarnas Tro och Solidaritet: Sveriges kristna socialdemokraters förbund, men kallades Broderskapsrörelsen. 2010 bytte de namn till Tro och Solidaritet och meddelade och från och med nu är det inte kristna i föreningen utan allmänt religiösa (med fokus på muslimer, den stora väljargruppen). 

Den nya ordföranden efter kristna Ulf Bjereld heter därför Sara Kukka-Salam och är givetvis muslim. 

Sara Kukka-Salman har själv haft nära samarbete och vänskap med några av landets ledandet islamister – hon satt i samma styrelse i Hjärta (medlemsförening i Tro och Solidaritet) som Rashid Musa, ökänd ordförande för Sveriges Unga Muslimer (som tappat bidraget pga bjudit in extremister) och Omar Mustafa. 

2014 blev det allmänt känt att Socialdemokraterna via just Tro och Solidaritet (Peter Weiderud var arkitekten bakom) via ett skriftligt avtal med Sveriges Muslimska Råd skulle ge muslimer andel av riksdagslistor, landstingslistor och kommunlistor mot att de garanterades muslimska röster. 

2010, i enlighet med detta, valdes Omar Mustafa (idag ordförande för Islamiska Förbundet och fd förbundschef för Ibn Rushd  (han anses som Muslimska Brödraskapets representant i Sverige av The Global Muslim Brotherhood Daily Report)  till sossarnas partistyrelse. 

Islamiska Förbundet är medlemmar i Sveriges Muslimska Råd. Men samma år blev det känt att han bjudit in flera kända antisemitiska hatpredikanter till Sverige. 

Han vägrade ta avstånd från att han som ordförande bjöd in antisemiter och fick därför avgå och fick inte förverkliga målet med samarbetsavtalet som landets islamister så länge jobbat för – en islamist i maktpartiets ledning. 

Vem försvarade då Mustafa?

Sara Kukka-Salman förstås, som relativserade det som hänt och påstod att han tagit avstånd. 

Trots att alltså partiledningen angav som skäl för sparkandet av Omar att han inte tog avstånd ordnade Kukka-Salam en demonstration för hans skull. 

En annan av Kukka-Salams vänner bjöd också in antisemitiska hatpredikanter, för 2016 blev det känt att Rashid Musa gjort just det. 

Sara Kukka-Salam gjorde en sammanfattning på sin Facebook förra året vad hon tycker sossarna ska syssla med. Sammanfattningsvis: om inte sossarna slutar att prata om att stänga gränser och integration och annat tjafs och istället ägnar sig åt att smöra för de utlandsfödda bidragstagarna som är deras största väljargrupp idag kommer de rösta på andra partier. 

För som Kukka-Salam skrev – tacksamheten för Palme räcker inte längre. De vill ha mer. Men hon har fel. Det är inte utlandsfödda inom LO som är lojalast utan utlandsfödda som lever på bidrag. 

Högern är som det heter, ”hotet mot välfärden”. Högern verkar vara svaret på alla Kukka-Salams frågor för övrigt. Men gör inte Löfven som hon säger kommer hon och andra med utländsk bakgrund alltså rösta på Sjöstedt eller på Lööf. För de vill ju öppna dörrarna på vid gavel med obegränsade rättigheter som vi haft historiskt. 

Kukka-Salman har diskuterat muslimers rättigheter länge inom sossarna. Som på Socialistiskt Forum ihop med andra muslimer i partiet. Anna Ardin, idag känd för något annat, var då mycket drivande i att ge muslimer kvoterade platser i partiet för att hjälpa islamister att avancera i samhället. 

Tro och Solidaritet har haft muslimer i ledningen tidigare. Vice ordförande 2016 hette Mariam Osman Sharefey. Hon är nuvarande rektor för Kista Folkhögskola, som är nära knuten till Muslimska brödraskapet-associerade Ibn Rushd. 

Givetvis skiter Tro och Solidaritet i judar, det är tydligt sedan länge och Kukka-Salam är inget undantag när hon på dagen vi ska minnas Förintelsen passar på att prata lite extra om sin egen grupp istället för att stämma in unisont i fördömandet. Det och högern såklart. 

Tro och Solidaritet har nu avancerat till att vara svenska islamisters främsta kanal in till makten, det såg Omar Mustafa, Anna Ardin och Peter Weiderud till och är skälet varför de nu har en muslimsk ledare. Att avtalet mellan sossarna och landets organiserade islamister blev känt verkar inte gjort något alls åt själva planerna avtalet reglerade – att ge muslimer rätt till höga positioner inom Socialdmokeraterna i syfte att byta makt mot röster och på så sätt ge en win win. 

Muslimer blir inkvoterade av sossar och kan flytta fram positionerna för den organisterade islamistiska rörelsen och sossar får röster och makt. Så länge de matar muslimerna med rättigheter alltså, som så snyggt formulerades av just Sara Kukka-Salman. 

……………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!