Search
Close this search box.

Forskning till salu

I morse på TV4 Nyhetsmorgon hade de en forskare från SLU som fick berätta om hur fantastisk en ny svensk färs på gråärtor, sötlupin och åkerböna. Elin Röös var där som forskare och påstod att just denna färsen är extra bra för att den till skillnad från annan vegofärs gjord på soja. Och svensk. Hon sa visserligen att just svenskt kött på naturbete också var helt okej men i övrigt är vego bäst och den här nya färsen extra bra. Det hon inte sa var att hon gjort studier betalade av Axfood just på färs gjord på baljväxter från Sverige. Eller att hon gjort samma sorts studier åt Oatly. Två stora aktörer på matmarknaden som genom köpt forskning vill...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon