Sök
Stäng denna sökruta.

Kriget om internet har börjat

Copyrightdirektivet var första slaget. Som internet förlorade. Nu börjar kriget på riktigt. För den länsskatt media-koncerner har lobbat för i många år verkar bli verklighet i Australien, som tänker lägga fram en lag som tvingar Google att ge media-bolag pengar för de artiklar som folk får upp när de söker. Google är en sökmotor som tjänar pengar på sökresultat via annonser. Nu tänker mediabolag istället för att utveckla sin egen verksamhet för att konkurrera via politiker kräva att Google ”delar med sig” av sina. För de har tappat intäkter för att de är dåliga men istället för att utveckla egna nya digitala sätt att tjäna pengar har de sprungit till pappa lagstiftaren. Men eftersom ett privat företag inte måste...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon