Sök
Stäng denna sökruta.

Huawei och mobilnätet

Nyss blev det tydligt att vaksamheten kring kinesiska statens intressen i världen, för alla kinesiska bolag tillhör till syveende och sist kontrollmässigt staten, vaknat ordentligt.  För att Post och Telestyrelsen (PTS) på Säpos inrådan valde att exkludera kinesiska mobilföretaget Huawei från auktionen för utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige är det. Igår blev det klart vilka som vann.  Huawei blev vansinniga, överklagade till Förvaltningsrätten och förlorade i Kammarrätten så att auktionen kunde återupptas. Och nu kommer alltså det svenska 5G-nätet att byggas utan någon inblandning av Huawei, inte ens som underleverantör. För alla sådana kontrakt måste upphävas vid bygget.  En tillnyktring som heter duga, för bara några år sedan var det annat ljud i skällan.  2017 aviserade Kina att de...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon