Sök
Stäng denna sökruta.

Skattetappet Andersson inte pratar om

Spara i ladorna kommer förmodligen bli Magdalena Anderssons legacy vad gäller uttryck. En mening hon kommer förknippas med länge.  Det är väl därför hon ogärna pratar om de minskande skatteintäkterna.  ESV redovisar månadsstatistik för skatteintäkter. Där kan man se att 2019 levererade 16,8 miljarder minus.  Sedan kom pandemin, dess konsekvenser ser vi inte ännu tydligt eftersom regeringen lånat dopning till stöd. Men siffran för november är att nästan 80 miljarder minus.  En del av förlusterna är nämligen permanenta. Det är företag som skickats i konkurs av alla restriktioner men som ingen i regeringen har tänkt att ta ansvar för. Livsverk har gått upp i rök och det är de små företagen som betalar det högsta priset.  Därför är det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon