Sök
Stäng denna sökruta.

Oförenliga hattar

Många myndigheter har insynsråd. Anledningen tycker jag är oklar, det påstås att det ska öka transparensen men insynsrådet väljs ändå av samma regering som utser GD och styr myndigheterna via regleringsbrev.  Jag tycker mest det verkar vara ett bekvämt alibi för politiken. För hur tjänar väljarna på de här insynsråden? De kommunicerar ju inte med väljarna på något sätt.  En av våra dyraste och viktigaste myndigheter är Migrationsverket. De har också ett insynsråd.  "Insynsrådet ska utöva allmänhetens insyn i verksamheten". Med på listan finns dock flera av de största asylaktivisterna vi har. Johanna Jönsson till exempel och Rasmus Ling från MP, båda några av arkitekterna bakom afghan-amnesin 2018.  Fredrik Malm, som under sin karriär inom LUF och sedan Folkpartiet,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon