Naturskyddsföreningen beställer politik

07Det är så odemokratiskt och det pågår mitt framför ögonen. För Miljöpartiet har lärt från Maktpartiet, som har som bekant en av landets största lobbyister i sin egen partiledning och de har kunnat beställa lagstiftning i 100 år. 

MBL och LAS är exempel på lagar LO beställt av Socialdemokraterna. 

Miljöpartiet har lika nära band med miljörörelsen med Naturskyddsföreningen i spetsen, och de är så mäktiga idag att de kan beställa politik. 

Det senaste exemplet är den utredningen Miljöpartiet satte igång 2019, eller utredning och utredning. Numera ska utredare inte utreda utan bara hitta argument för att göra som politikerna vill. 

Naturskyddsföreningen har länge krävt totalt förbud mot all försäljning av diesel och bensin, och alla fordon som går på det. För verklighet är ju som bekant inte något dessa statligt betalda lobbyister jobbar med. Läser man i deras senaste årsredovisning kan man läsa det svart på vitt. 

Så vips, tillsatte regeringen en utredning. Efter beställning från Naturskyddsföreningen.

Denna ”utredning” ska komma fram till ett datum när bensin och diesel ska förbjudas. Helt. Och alla bilar, bussar, traktorer etc som går på bensin och diesel ska förbjudas. 

Sedan hänvisas till det klimatpolitiska rådet. 

Jag vet inte varför det här inte har uppmärksammats mer faktiskt. 

Vi har alltså en utredning som ska redovisas 1 februari 2021, om typ 6-7 veckor, som ska leverera inte ett OM utan ett datum när BENSIN OCH DIESEL SKA FÖRBJUDAS. 

Med tanke på hur fordonsflottan ser ut är det ett hån att de som kokat soppan – Klimatpolitiska rådet – ens kan säga att de bygger på vetenskap. Det sitter flera forskare där och ändå är deras slutsatser så otroligt långt ifrån verkligheten att jag baxnar. 

Jag skrev om det i februari,  att till exempel 95 % av alla lätta lastbilar drivs på diesel, 98 % av tunga lastbilar och inte har en enda traktor som drivs med annat än diesel eller bensin. 

Ni kan själva kolla vilka som sitter i Klimatpolitiska rådet här. Att inte Ingrid Bonde, en erkänt duktig ekonom, blir generad över att låna sitt namn till den där smörjan finner jag faktiskt obegripligt. 

Är det verkligen meningen att avlöna 8 personer för att komma fram till helt verklighetsvidriga förslag och samtidigt kallas sig ett råd? 

Detta är bara ett i raden av miljörörelsens sätt att inflitrera demokratiska institutioner, via bulvanerna i Miljöpartiet som ogenerat ger dem makt, pengar, positioner och vid varje mandatperiod hittar på nya olika institutioner som sätts på en evig lönelista i syfte att både skaffa jobb åt sig själva och polarna och få skattebetalarna att betala för den opinion de borde betala själva att driva. 

………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!