Ofattbart tondöv politik

Regeringen med Centern och Folkpartiet är ofattbart tondöva.

Först försöker de döda inrikesflyget med en flygskatt och lyckas nästan, då kom pandemin och tar nu resterna. Ändå avskaffas inte den meningslösa flygskatten. 2019 gav den staten 1,8 miljarder och 2020 det största inrikesflygbolaget gick i konkurs (BRA).

Transportstyrelsen prognosticerade inrikesflygets personbortfall med 150 000 per år. Tack Miljöpartiet. Ni lyckades isolera folk i Norrland och förhindra en massa personliga och affärsmässiga möten. 

Plastpåseskatten kommer folk i många år ta upp som ett av de mest generande fiaskona vad gäller skatt, som skulle dra in 2,5 miljarder och drog in några hundra miljoner men ökade försäljningen av de skattefria avfallspåsarna enormt, samt inte så miljövänliga papperspåsar. 

Avskaffas den nu då? Nej då, den är kvar. 

Och så har vi det mest graverande exemplet. Trängselskatterna. För trots att det är ansvarsfullt att åka bil under en pandemi och massa yrkesgrupper inte kan jobba hemma togs trängselskatterna, såklart, inte bort under pandemin. Tvärtom har intäkterna ökat. 

Göteborg och Stockholm drog tillsammans in 2,2 miljarder i trängselskatter januari till oktober 2020, under brinnande pandemi. 

Samma period förra året var siffran 1,8 miljarder. Regeringen har alltså tjänat på att folk tar bilen till jobbet och är ansvarsfulla nog att undvika kollektivtrafiken. 

Att kräma ur sjuksköterskor, läkares och andra viktiga yrkesgruppers privata plånböcker och skamlöst utnyttja pandemin är i brist på andra ord oanständigt. 

Det enda rätta vore att ta bort trängselskatten och betala tillbaka pengarna man fått in. 

Men när plastpåseskatten blev ett sådant fiasko vill ju Per Bolund förstås kompensera, och räcker ner händerna djupt i undersköterskornas fickor. 

………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!