Fler övergreppsskandaler i Centern

Förutom att Federley bott ihop med en pedofil och umgåtts med två plus en dömd mördare har flera centerpartister samma märkliga syn på vilket umgänge som är rimligt. Detta avslöjade Samnytt nyligen. 

Christer Yrjas är ordförande för kommunfullmäktige i Tomelilla och är centerpartist.

Han har också levt ihop med en dömd pedofil i två år. 

Mannen dömdes 2017 i Lunds Tingsrätt för både barnpornografibrott och övergrepp. Han satt i 8 månader, ute efter 2/3-delar.

Han tog bilder på en 6-månaders bebis och spred 68 bilder och 6 filmer via Skype och ett USB. Men han har inte kunnat låta bli trots domen för 2019 dömdes han igen. Materialet beskrevs som ”särskilt hänsynslöst” och rör små pojkar, den minsta ett spädbarn, som utsätts för mycket grova vidriga övergrepp. 

Yrjas är även ordförande i familjenämnden. Men att bo ihop med en pedofil är inga problem. Han medger att han vetat sedan domen kom 2017. Men han tycker att pedofili är en sjukdom och därför ska man vara empatisk, han har även försvarat Federley. 

Men hans egen pedofil flyttade hastigt och lustigt inte när domen föll 2019 utan nyss, gissningsvis för att det blåste upp till storm den 27 november när pedofilskandalen med Federley briserade. 

Det kommer dock mera…..

Ordförande för Centerpartiet i Uppsala dömdes 2020  för att ha köpt sex av en 16-åring. 

2020, också i år, åkte ytterligare en centerpartist fast och dömdes för våldtäkt mot barn. Den 63-årige nämndemannen Denny Andersson som satt för Centerpartiet dömdes för att ha våldtagit en 14-åring. Han dömdes till 4 års fängelse. Det kan vara värt att nämna att han jobbade med ungdomar på fritiden och föreläste om jämställdhet. 

Vad är det med Centerpartiet?

Varför lockas folk med böjelse för barn dit och varför har de också avslöjats vara en port för islamister in i värmen? Det är något knäppt med ett parti som gång efter gång avslöjas med sådant här. 

Det kan förklara varför Annie Lööf valde att prata om just kvinnors utsatthet i jultalet, för att försöka reparera skadan. Hon vill så gärna vara en feministisk förebild, men det går ju så där. 

De tappade 2 %-enheter i opinionen på grund av Federley-skandalen. När allt är dragit ut i ljuset, hur mycket mer faller de?

………………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!