Vinna eller försvinna

Jag har något viktigt att säga. 

Det är hårda tider för företagare. Även för mig. 

Som ensamföretagare inom kommunikation har året inte varit muntert så därför kommer jag framöver göra lite förändringar.

För det första vill jag passa på att tacka de 285 personer som är Patreon idag.

Heja er!

Men jag har 100 000 unika besök i snitt på bloggen per månad enligt Google Analytics så nu måste jag vädja till er som inte är Patreon att hjälpa mig. Jag uppskattar så att ni är många som läser men jag måste nu vädja till er. 

Om jag skulle fortsätta leverera innehåll på bloggen måste jag ha in fler som vill betala, rent krasst. 

Patreon är en av världens största leverantörer av frivilliga betalningar online till kreatörer. Man kan när som helst avsluta och man väljer nivå själv från 1 dollar per månad och uppåt, dvs minimum 9 kr/månad. 

Jag har hittills kunnat ha allt gratis för att mitt företag dragit in pengar men bokprojektet där Ann Heberlein jag skulle ha skrivit ihop med tog hälften av de 330 000 vi samlade in och drog gjorde att jag gick back på boken, för jag stod med alla kostnader och allt skrivande. Precis som många företagare har jag utöver det tappat uppdrag i år och haft svårt att få in tillräckligt många nya. 

Men som läget är nu måste jag få in fler intäkter från läsare eller så kommer jag på sikt få stänga bloggen och göra något helt annat. 

Så om du är läsare och gillar det jag gör – bli Patreon. 

Det hjälper mig mycket mer att du lägger ett par dollar som Patreon per månad än Swishar en större summa någon gång ibland.

Alla tidningar som får presstöd har dyra betalväggar idag, allt jag skriver har hittills varit helt gratis för alla. Men så kommer jag inte kunna fortsätta ha det, tyvärr och då är jag inte ens en tidning.

Så vill du att jag ska kunna driva bloggen behöver jag din hjälp. 

Bli en Patreon idag – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!