Search
Close this search box.

Utanförskapet 2.0

Som vi alla känner till vann Alliansen valet 2006 men många kanske har glömt varför.  Framför allt på grund av att man såg problemen med allt färre inte jobbade, och satte ett namn på det - utanförskapet. Alliansen lyckades konkretisera ett samhällsproblem och sätta det på dagordningen. Det var på den tiden man fortfarande vann på ekonomisk politik.  Göran Perssons arroganta regering ägnade sig åt att i massomfattning gömma människor i statistik, som sossar alltid gjort. De skyfflade därför undan arbetslöshetssiffrorna in i Försäkringskassans statistik och folk med sjukskrivna och sjukpensionerade istället. Vips kunde man stoltsera med en låg arbetslöshetsstatistik.  Här är ett stycke från en artikel i Svenska Dagbladet ett år före valet 2006. Då var Moderaternas offensiva...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon