Historierevisionismen är alltid skamlös

Jag tycker att det är bra att politiker kan ändra sig. Men när media ändrar sig är historierevisionismen skamlös, för samma mediekår kräver och tjatar hål i huvudet på just politiker som ändrar sig. Man får aldrig ha tyckte något annat än man tycker idag, då ska det frågas och utfrågas om varför man ändrat sig. Framför allt högern. 

I en kolumn, osignerad såklart (jag tycker osignerade ledare är så sjukt förhistoriska, och fega), ondgör sig någon av dem över Trump såklart, men också hyllar Busch. 

George W Busch var en hedersman, minsann. 

Ledare verkar heller helt ignorera helt hur politiker fungerar. Varför i hela friden ska republikaner mitt i valet ta avstånd från sin egen kandidat oavsett vad han sagt? Det funkar inte så. 

Personen babblar också om omval. Trots att en enda person i historien har två mandatperioder som president som inte hänger ihop – det var Grover Cleveland (1885-1889 samt 1893-1897).

Han eller hon avslutar med lite mer hyllning till republikaner – ett ”fint gammalt parti”.

Ska vi backa bandet lite?

Närmare bestämt till den 30 januari 2008. Då lät det så här på Expressen Ledare, också en anonym ledare varför det just hade varit klädsamt om Ledare idag hade ens antytt att man haft en helt annan motsatt åsikt om just Busch. 

”Kommer George W Busch att gå till historien som den sämsta president USA har haft?”

”Kampanjen mot Bill Clinton slog de flesta rekord med republikanska aktivister som anklagade Hillary för att hänga upp pornografiska julprydnader i Vita Husets julgran eller Bill för att ha smuggla knark i regeringsplanet”.

Vilket visar oss att det nog ändå inte var bättre för med kampanjerna i USA, eller vad tycker ni?

Media hatade Busch, och republikanerna. Nu vill man framstå som något helt annat och ursäkta men jag tycker man klädsamt i en mening kan medge det istället för skamlöst tillämpa selektiv minnesförlust. 

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!