Okunnigt, jämställdhetsministern

Åsa Lindhagen kräver idag att polska kvinnor ska få göra abort i Sverige. 

Problemet med det förslaget är följande: sedan 2007 är det tillåtet för utländska medborgare att göra abort i Sverige. Innan Alliansen införde det var det bara svenska medborgare som fick tillstånd. 

Varför vet inte landets jämställdhetsminister att det hon föreslår sedan 2007 är lag i Sverige?

För att vem som helst kan bli statsråd utan krav på kompetens, det är upp till varje parti att nominera sina favoriter till statsministern som utser. Lindhagen briljerade inte direkt här.

Alice Bah Kuhnke vet inte heller att det hon föreslår redan finns. 

Sedan kan man fråga sig varför just bara polska kvinnor enligt Lindhagen ska få gratis abort. Idag kostar det nämligen 350 kronor för en svensk kvinna att göra abort, som ett vanligt patientbesök. 

Men det verkliga kostnaden är 10 000 – 15 000 kr per abort, en kostnad svenska skattebetalare tar för svenska kvinnor. De utländska får idag betala hela kostnaden själv, givetvis.  

Så Lindhagen tycker alltså att just polska kvinnor inte bara ska bjudas på patientavgiften för den abort de redan idag, sedan 2007, får göra i Sverige utan tycker också att svenska skattebetalare bara för polska kvinnor ska betala 10 000  – 15 000 kronor per abort. 

Varför stanna vid polska kvinnor? Det finns massa länder där abort är förbjudet. Varför inte låta hela världens kvinnor komma hit och få aborter betalda av skattebetalarna?

I Miljöpartiets värld kan man inte bara låtsas om som lagar som redan finns måste stiftas igen utan där är pengar en oändlig tillgång som andra människor bara håvar fram till allt man önskar. 

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!