Dagens Hyckleri

Agendajournalistikens främsta affischnamn Peter Wolodarski, som obekymrat bladar ”news and views” en slags häxbrygd varje dag på DN har hamnat lite i blåsväder sedan har tänkte skaffa tidningen lite gratis PR i form av Greta Thunberg. Som i vinter fyller 18 år och därmed inte kan kallas barn längre, skönt nog. 

Äntligen lite kritik från vänster, där bland andra Alexander Schulman huserar i sin champagnesocialisttillvaro. 

Det är rätt makalöst, det Wolodarski sagt i debatter mot SvDs Anna Careborg, där han både antyder att SvD är klimatförnekare och att de inte är oberoende för att de tar emot presstöd. En argumentation som känns tunnare än en is-spegel på valfri vattenpöl. 

I en artikel i SvD utvecklar han sina åsikter om oberoende vidare – med passivt aggressivt tonläge som blivit hans signum förutom den lila skjortan, och illa dold insinuation kängar han till SvDs oberoende pga presstödet. 

Nyligen gick han ut och sa att D’N minsann avstått från att söka presstöd. Och återigen hänvisade till insinuationer om att man då inte är oberoende som media.

DN går jättebra, upprepas i tid och otid och ändå är det just att deras hushållstäckning gått ner som gör att de ens kvalificerar sig. 

Avskaffa systemet med presstöd vill dock varken han eller hans ledarredaktion som han tydligen basar över dagligdags eftersom han anser att ledarredaktionens alla åsikter är tidningens officiella. Det tycker jag är hyckleri. Om man anser att presstödet korrumperar ska man verka för att hela systemet avskaffas istället. 

2008 fick DN nej på sin ansökan om presstöd. 

Undrar hur ofta Peter W steker en ledartext för att han inte gillar åsikterna? Sokolnicki et al är alltså helt köpta av Björn Wiman och Wolodarski, något annat sätt går inte att tolka hans enfaldiga kommentarer om ledare kontra tidning. 

DN ingår i Bonnier News, och här ingår även bland annat Dagens Industri. Bonnier Local News är ett annat bolag, där Mittmedias många titlar ingår. 

Här är det fullt med presstöd.

Följande tidningar har fått 2020 i ett slags extra Corona-presstöd:

204 tidningar fick stöd. 27 är Peter Wolodarskis tidnings ägare. 

Av 150 miljoner kronor i extra presstöd pga Corona tog just Bonnier News samt Bonnier Local News emot 19 miljoner kronor. 13 % av allt Covid-stöd gick just till Wolodarskis tidnings ägarbolag, hans syskontitlar. Vars chefredaktörer han precis anklagat för att inte vara helt objektiva. 

Då har jag inte ens räknat ihop allt vanligt presstöd Bonnier tar. 

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!