RFSL och den normkritiska pengapåsen

RFSL, föreningen alltså, har sedan 2011 mottagit 67,5 miljoner kronor av 100 % skatt från MUCF.

Eftersom de är en förening avkrävs i Sverige ingen offentlig redovisning av pengar så vi kan inte granska dem, eller några av de tusentals föreningar som försörjer sig genom bidragsshoppande. 

Utöver detta har de fått stora summor av Arvsfonden. Och garanterat av olika kommuner, och förmodligen andra myndigheter. Folkhälsomyndigheten till exempel. 

I bidragen för 2018 kan man läsa att 22,4 miljoner bara 2018 gick till olika RFSL-delar. Lokala föreningar. 

Är det samma summa årligen fattar ni vilka summor som går till just RFSL och deras verksamhet varje år. 

Så bara bidragen från Folkhälsomyndigheten och MUCF uppgår 22 miljoner kronor, bara för 2018. 

Exakt hur mycket RFSL kostar oss skattebetalare varje år skulle någon behöva lägga avsevärd tid på att pussla ihop. 

Samma period drog RFSL Media, deras aktiebolag, in 66,4 Mkr. De senaste fem åren har de haft en omsättning på ca 10 Mkr, en kanonintäkt. 

Men för att de inte ska betraktas som just kommersiella har de lagt de intäkter de får in genom vanligt hederligt arbete – försäljning – utanför föreningen. 

Men det står rakt ut i bokslutet att bolagets verksamhet går ut på opinionsbildning. 

Jag har sagt det så många gånger genom åren – vi ska inte ge föreningar bidrag, helst alls, men de som får ska inte få om de har kommersiell verksamhet. Varför kan inte RFSL finansiera sin egen lobbyism bara genom att sälja utbildningar?

Dessutom säljer de kurser, workshoper och HBTQ-certifieringar mestadels just till sådant som ändå betalas av skatt. På så sätt kan de dränera det offentliga maximalt. 

Jag skiter i att det har viktiga frågor, det har många. De får betala sin egen lobbyism. Som jag gör. Och alla andra som har skam i kroppen och därför direkt startar ett aktiebolag för att dra in egna pengar. Inte startar en förening i syfte att mjölka skattebetalarnas fickor. 

Liksom Naturskyddsföreningen och alla andra skamlösa som tar emot bidrag trots att de kan försörja sig själva har deras certifiering, för Naturskydddsföreningen jobbar ju med Bra Miljöval som är en certifiering för produkter, har de flera steg för att kunna ta extra betalt. 

Först genomförs certifieringen under hela fem månader (!), sedan förbinder sig verksamheten till tre år. Då hålls en uppföljande workshop. Och ALLA anställda som någonsin anställs måste gå kursen annars tappar man certifieringen…… Smart. 

Det betyder att samma företag eller myndighet måste köpa och köpa och köpa igen för att få kalla sig HBTQ-certifierad för stora myndigheter har såklart även stor personalomsättning i antal. 

Det enda material som finns på RFSL:s egen hemsida för det vore ju ändå för uppenbart. ”Oavsett kön?” heter den och används för certifiering särskilt för trans. För då kan man ju komma tillbaka och sälja en till certifiering till de som HBTQ-at sig redan.  

Jag ska inte trötta ut er med att gå igenom hela materialet, det får ni läsa själva men jag noterar att skam och rädsla redan eftersträvas i första sidorna. . 

”…kan vi känna skam, ilska och rädsla eftersom vi inte vill känna oss ansvariga för ohälsa och lidande som normer både direkt och indirekt leder till”.

I deras bild nedan kan man också läsa att kvinnor i Sverige, för materialet vänder sig ju till svenskar, är omyndighförklarade, saknar rösträtt, har ingen kontroll över sin reproduktion och en ”villkorad position på arbetsmarknaden”. 

Jag har begärt ut material från Statens Institutionsstyrelse, för på RFSL:s hemsida kan man se att de är en av de myndigheter som köpt deras tjänster. 

Enligt det jag fick kan man bland annat utläsa att ett material de använder i sin HBTQ-certifiering är broschyren ”Bryt!” som de tar 50 kr/styck för. Av skattebetalarna alltså, den finns nerladdningsbar på en hemsida. 

I  Bryt kan man bland annat läsa detta, för givetvis måste både kristna församlingar och ”högerextrema” användas. 

Men inte islamister. Som predikar att homosexualla enligt Koranen ska kastas ner för hus, något IS gjorde bokstavligen. 

Statens Institutionsstyrelse betalade dock inte bara 50 kr/styck för lite material utan de köpte såklart dyra kurser. 

Drygt 150 000 kronor betalade SIS för detta. 

 

Även Kriminalvården har köpt kurser. De har jag också begärt ut, ca 260 000 kronor av skattepengar la de på RFSL. 

Idag begärde jag ut en lista på de myndigheter som av sittande regering ålagts att upphandla sådant här, så vi får en bild av vad vansinnet kommer att kosta oss. 

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!