Sök
Stäng denna sökruta.

RFSL och den normkritiska pengapåsen

RFSL, föreningen alltså, har sedan 2011 mottagit 67,5 miljoner kronor av 100 % skatt från MUCF. Eftersom de är en förening avkrävs i Sverige ingen offentlig redovisning av pengar så vi kan inte granska dem, eller några av de tusentals föreningar som försörjer sig genom bidragsshoppande.  Utöver detta har de fått stora summor av Arvsfonden. Och garanterat av olika kommuner, och förmodligen andra myndigheter. Folkhälsomyndigheten till exempel.  I bidragen för 2018 kan man läsa att 22,4 miljoner bara 2018 gick till olika RFSL-delar. Lokala föreningar.  Är det samma summa årligen fattar ni vilka summor som går till just RFSL och deras verksamhet varje år.  Så bara bidragen från Folkhälsomyndigheten och MUCF uppgår 22 miljoner kronor, bara för 2018.  Exakt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon