Oj då, en till vänster i media

Det är tyvärr mer regel än undantag att media låtsas ta en vanlig person att intervjua som i själva verket är opinionsbildare för vänstern. Man blir liksom varken förvånad eller ens arg längre, det är så institutionaliserat. 

Jag har länge hävdat att jag trots detta inte tror på att folk bestämmer sig hur man kan vinkla varje dags rapportering så mycket till vänster men jag börjar ju undra själv snart. 

Idag intervjuade SvD Näringsliv, kända för att inte direkt vara objektiva, en stackars orolig byggare. Joel Gavelfält, som såklart utan baktankar om pågående LAS-förhandlingar mellan LO och Svenskt Näringsliv, fick oroa sig på ett uppslag i en av landets största dagstidningar. 

”Utan LAS är jag rädd”, blev rubriken. 

Stackars Joel, som är rädd för LAS-förhandlingen. Men det kan ju också bero på att han 2017 valdes till ny ordförande för Unga Byggare Stockholm Gotbland. 

2018 listade honom i april det året på plats 15 av ”100 unga flammor”. Då var han fortfarande ordförande. 

Kollar man på Gavlefälts Facebook-profil har han profilbilden med följande budskap:

”Stoppa lagförslaget”.

Det syftar på LAS-förhandlingen. 

Kollar man på Unga Byggares Facebook kan man se att de drivit kampanj hela året mot en förändring av LAS: 

 I SvD-artikeln står det visserligen att ”han varit engagerad i Byggnads”, oklart om det stod där från början eller efter de sett kritik på Twitter, men det står också tydligt – det var för fyra år sedan. 

Det stämmer alltså inte eftersom han blev vald till ordförande i juni 2017 och avgick för hösten 2018. Det var två år sedan han avgick som ordförande, engagerad är han som synes fortfarande men inte som ordförande. 

Det här är bara för dåligt. 

Svenska Dagbladet har medvetet gett en opinionsbildare för LO en helsida att gråta ut om LAS och föreställa någon slags ”oberoende ung rädd” person på arbetsmarknaden. 

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!