Ny skräprapport av Scocco

Arena är LO:s tankesmedja, hur mycket de betalar varje år vägrar Arena vara öppna med då de gömmer sig bakom ”förening”. 

Men allt de släpper ska ses i ljuset av att de ägs av LO och S och deras fackförbund, de är deras torpeder och därför är ingen rapport en riktigt rapport utan ett PR-material för sossarnas frågor.

Chefekonomen är Sandro Scocco, som alltså inte forskat utan har som jag en vanlig magisterexamen, men kallar sig ändå expert. 

Förutom att han har en känd bror är han mest känd för sin kalkonrapport 900 miljarder, där han påstår att Sverige tjänat så mycket på invandringen hittills. 

Den sågades av många, framför allt Tino Sanandaji. Undertecknad slaktade den i en Di-ledare 2015 när jag vikarierade där. 

Min främsta kritik mot honom var att de fult blandar ihop arbetskraftsinvandring, som kan vara lönsam från dag ett om personen tjänar mer än medel, och asylinvandring. Som inte alls är en lönsam kalkyl. 

Nu har Scocco släppt ytterligare en skräp-rapport som ska bevisa att all invandring är lönsam. Tröttsamt, för den är givetvis lika dålig. 

Han påstår att invandrare minsann jobbar mer än svenskar. Och ljuger givetvis oförblommat sin vana trogen, allt för att sätta fejk news som Sverigebild. 

Som han och Arena brukar slängde han i alla frukterna i salladen direkt och istället för att blanda ihop folk med uppehållstillstånd för arbete och flyktingar blandar han ihop hela befolkningen oavsett ålder, så att antalet personer med svensk bakgrund över 65 år och som är pensionärer ska fixa siffran han önskar. 

När man normalt sett bara kollar på den arbetsföra befolkningen, dvs upp till 64 år, vid sådana här uträkningar men då får ju Scocco inte de slutsatser han bestämt sig för. 

Thomas Gür la redan i morse ut kritik mot rapporten. Som det här stycket på sidan 7:

”Större ökning” av antal timmar. Från en låg nivå alltså. 

I åldersgruppen 15-74 är det betydligt fler inrikes födda, då invandrarna är yngre. Då kan fördelas ju antalet arbetade timmar på en betydligt större population än för utrikes födda och man kan få önskvärt statistiskt utfall. 

Genom att ta det utvidgade begreppet upp till 74 år istället för upp till 65, trots att vi ju än så länge fortfarande pensionerar oss vid 65, fångar man in fler inrikes födda. 

Utrikes födda i hela populationen är 1 728 817 personer. Medan inrikes födda är 5 799 047 personer. Varav 940 628 personer är plus 65 år. 

Den här bilden från SCB visar tydligt hur stor skillnad det blir att ta andra åldersgrupper än vad Scocco gjort. 

Vidare handlar Scoccos fejk-rapport återigen om rökridåerna att blanda ihop flyktingar med arbetskraftsinvandrare. 

I hans rapport finns alla utlandsfödda med. Kärleksinvandrare, arbetskraftsinvandrare, deras anhöriga och den allra största gruppen – flyktingar. Idag. Men de utlandsfödda som kom under 50-70 talet är folk som jobbat till största del, även om de kommit och fått asyl. 

Alla finländare som kommit hit och arbetat räknas också in om de är under 74 år. Scocco särskiljer av ett skäl ingen invandrare från en annan, för börjar man titta på olika invandrargrupper blir ju mönstret något helt annat. 

Rapportens syfte är att propagera för fortsatt stor migration av flyktingar.

Utan att den handlar om flyktingar. 

Genom fiffigt manövrerande av statistik där han blandar studenter och doktorander som jobbar här och arbetskraftsinvandrare som arbetar här från dag ett de flesta, med flyktingar där många inte jobbar alls och genom att blanda nyanlända analfabeter från Afghanistan och Somalia med etablerade äldre invandrargrupper som jobbat i många decennier födda i Turkiet, Grekland, Italien, Iran och Balkan får han fram önskvärt resultat – invandrare jobbar visst massor. Mer faktiskt. 

I vänsterns ögon är dessutom en invandrare en homogen grupp, i alla debatter framgår detta synsätt. De är inga individer utan en enda formbar massa av folk vars främsta variabel är ”inte född i Sverige”. En rätt beklaglig människosyn. 

Detta är ett skolboksexempel på ”to blow smoke up someones ass”. 

En viktig variabel Scocco dessutom ignorerar är förutom att selektera ut gruppen debatten handlar om (flyktingar och deras anhöriga) självförsörjning. Att över 600 000 flyktingar idag inte försörjer sig själva är katastrof. 

Av 1,7 miljoner personer födda utomlands i Sverige i arbetsför ålder 15-74 år är alltså 600 000 personer inte självförsörjande. 

Enligt en rapport från Entreprenörskapsforum var den siffran aktuell 2016, den lär vara ännu värre 2020 om man skulle göra en uppföljning. Allra sämst är invandrare från Afrika, där 38 % är självförsörjande och på andra plats Mellanönstern där 36 % drar in sin egen vikt. 

Dessa personer är nettosnyltare på andra. 

Det tar i snitt 13 år för HÄLFTEN av invandrarna att uppnå självförsörjning. I snitt. Så varje utlandsfödd som kommer hit kommer i snitt leva på oss andra minst 13 år, vissa hela livet. 

Men detta vill såklart Sandro Scocco inte göra någon rapport på. 

För då kommer ju inte de siffror han bestämt sig för att publicera fram. Förra gången 900 miljarder han fått äta upp sedan 2015. 

Undrar hur många år vi kan använda den här rapporten som exempel på när vänstern hittar på egna fakta? Fem år?

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!