Teskedsorden – en del av arbetarrörelsen

Teskedsorden har jag tänkt att skriva om länge men något kom alltid emellan. Ett av många exempel på när aktivister, som har egna intäkter, ändå mjölkar statskassan på bidrag för att bedriva aktivism. 

För de har lyckats nästla sig in lite överallt. Som så många av de här ”antirasist”-projektet lever de på skattemedel framför allt, oavsett vad de påstår är de en del av den mäktiga apparaten av statligt betald opinionsbildning. 

Teskedsorden är däremot inte alls beskedliga, de är aktivister som i allra högsta grad står bakom rasregister och hudfärgskvotering. 

Och de ägs och drivs av……sossar. För de startades av Kooperativa Förbundet, inte som det står Tidningen Vi för den tidningen ägs i sin tur av arbetarrörelseanknutna KF. 

Tidningen Vi ägs av Vi Media. Moderbolaget heter Kooperativa Förbundet. 

Styrelsen i Vi Media ser ni nedan.

Kollar man vad de personerna sitter i för andra styrelser ser man mönstret: LO:s folkhögkola Runö, Campus Bommersvik, Kooperativa Förbundet, KF Stormarknadsfastigheter, Hyresgästföreningen och……Sveriges Radio. 

I varje vald styrelse i Teskedsorden får Vi Media, dvs gänget ovan, utse en styrelseledamot och en annan får Kooperativa Förbundet utse. Minst en. 

Styrelsen är 8 personer, så arbetarrörelsens representanter utgörs alltså av minst 25 % i varje styrelse.

Just nu sitter vänsteraktivisten och musikern Timbuktu i styrelsen tillsammans med flyktingaktivister Suad Ali. 

Enligt bokslutet 2019 omsätter de 7,5 miljoner kronor, vilket är dubbelt så mycket som bara för tre år sedan. Men så är de också duktiga på att hålla sig framme och får hjälp av proffs i vänstern. 

De saknar inte tillgångar för fyra miljoner i eget kapital är inte dåligt, ändå söker de bidrag varje år för varför ta egna pengar när man leva på andras?

De samlade in en knapp miljon 2019 i ”gåvor från allmänheten” och 1,2 Mkr från företag. Om de nu kan samla in den summan, och dessutom sälja kurser etc, förstår jag inte varför de ska en enda krona i bidrag. De kan ju dra in pengar själva. 

De finansierar sig mestadels via olika projekt som de viggar Arvsfonden och MUCF pengar på. 

Men i bokslutet ingår Arvsfonden inte i offentliga bidrag utan blandas ihop med privata stiftelser. Fiffigt nog. Trots att Arvsfonden också ska ligga under offentliga bidrag. 

Några finansiärer nämns i årsredovisningen. Expos finansiär Stieg Larsson stiftelse ger även dem pengar, samt arbetarrörelseanknutna fastighetsbolaget Riksbyggen. Och Coop. 

Så exakt summa från döda människors pengar vet jag inte ännu men kollar man på Arvsfondens hemsida hittar man ett aktivt projekt. 

 ”Förbjuden musik”, som vill får ungdomar att ”kritiskt granska samtiden genom musik”. Undrar om Timbuktu får vara med på ett hörn här? Han är duktig på att tjäna pengar faktiskt. 

De fick nästan 6 miljoner kronor för projektet. Helt sjukt mycket pengar för vilket privat företag som helst. 

Appen ”Reality Check” som mer än något annat visar hur besatta Teskedsorden är av hudfärg, finansierades också av dem. Men summan finns inte utsatt på deras hemsida och särredovisas inte av Teskedsordern.

Så här ser appen ut.

Här är några exempel på alla den rasism Teskedsorden vill lära barn finns. Ju yngre barn desto bättre. 

Appen ska lära alla som spelar att rasism finns i varje buske och bakom varje individ finns egentligen ännu inte upptäckt rasism. Helst vill Teskedsorden att skolbarn får använda den och under fem dagar. Som plan B på en lektion, enligt lärarhandledningen.  

Här hittar vi mer arbetarrörelse, för Folkets Hus och Parker har bokat en ”turné” för den kritiserade appen. 

I årsredovisningen kan man se att de mörkar hur mycket de fått från Arvsfonden, då dessa av oklar anledning inte anses som staten utan som ”fonder”.

Som jag skrev inledningsvis är Teskedsordern en av de mest framgångsrika lobbyisterna inom statligt betald sådan. Arbetarrörelsen är verkligen duktiga på att få andra att betala för sina egna föreningar. 

Här är några exempel på när de hållit sig framme.

2011 inledde de ett samarbete med Expo, mot skolbarn. 

2016 var de med i ett projekt som leddes av LO, där en bok om feminism skickades till gymnasieelever. Jag skrev om det då, för lärarhandledningen har rakt av propaganda med myter och gamla siffror. 

De är fortsatt på speed dial till Rosenbad och fick våren 2019 sitta med i ett av dessa otaliga miljöpartistiska ”sakråd mot rasism/islamofobi”. 

De bedriver lobbyism för att förbjuda ”rasistiska organisationer”. Märk väl att de inte alls bryr sig om kriminella organisationer som gäng ska förbjudas, de som skjuter folk på öppen gata. Utan bara rasistiska. Nu är en utredning tillsatt. 

Idén med den kampanjen, som många andra statliga betalda lobbyister är med i, är att när man lyckats stifta en sådan lag blir det lagstiftarens roll sedan att avgöra vilka som är rasistiska genom formuleringarna i lagen. Och dessa kan ändras. Plötsligt har de lyckats förbjuda SD som parti, för det är det ju det slutgiltiga målet. Kan man inte vinna val fuskar man nämligen om man är är del av vänstern. 

Dessutom kommer man kunna stämpla lite allt möjligt rasistiskt vad det lider. En slags gummibandslag applicerbart på allt man ogillar. 

För mindre än ett år sedan köpte Polismyndigheten tydligen in en föreläsning, eller så gav de bort den ”gratis” för statsbidragen. 

Men få poliser ville gå och en kränkt Teskedsordern bölade i Dagens Arena. 

För att polisen såg igenom vänsteraktivister när de ser dem ”oroades de över en myndighet som tycks hysa ett motstånd mot information om rasism, hatbrott och diskriminering”. 

Om man inte köper en sosseförenings budskap är man alltså egentligen smyrasist. Gissar att poliserna är ännu mindre sugna på att gå på deras föredrag nu när de indirekt skåpat ut alla som inte kom som rasister. 

I juni 2019 deltog miljöpartisten Åsa Lindhagen i ett panelsamtal som Teskedsorden ordnade. 

I mars krävde de att regeringen inrättar en ”mänskliga rättigheter-kommission” i världens minst rasistiska land. Givetvis har undertecknarna själva tänkt ingå på något sätt. 

De marknadsförs av Statens Medieråd på deras hemsida, helt oblygt, trots att de är lobbyister och lever på framför allt skatt. Statens medieråd hade aldrig marknadsfört en av mina texter där, men så är jag också höger. Olika regler. 

Deras nya projekt är bland annat ett projekt som uppdragsgivarna arbetarrörelsen såklart älskar – om Utöya. Och en podd om vithet. Såklart. Är man besatt av hudfärg är man. 

Det är lätt att bli lite konspiratorisk när man har mitt jobb, för under varje sten hittar man samma saker. En av dem är arbetarrörelsen, som nästlar sig in precis överallt och är experter på att se till att ”nya” föreningar framstår som själständiga och sedan viggar andras fickor för att få skatt att lägga på opinionsbildning som gynnar dem. 

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!