Brå bättrar på Sverigebilden

Att Sverige sticker ut i våldtäktsstatistiken är klarlagt, det råder inga tvivel om det. 

Sedan 2014 har våldtäktsstatistiken exploderat. Vänstern skyller detta på att fler anmäler och att man ändrat definitionen men det är rökridåer. 

I januari 2020 meddelade Brå att anmälningarna för våldtäkt återigen gått, denna gång med hela 6 % från föregående år. Mellan 2018 och 2019

Nu har Brå kollat på Sverige i en internationell jämförelse och rapporten ger tyvärr mest intryck att vilja tona ner problemen i Sverige.

Slutsatserna som presenteras på hemsidan är följande: 

”Det visar sig då att positionen förklaras av skillnader mellan länderna när det gäller den juridiska definitionen på våldtäkt och på skillnader att föra statistik”.

Med andra ord, nothing to see here. Cirkulera. Att Sverige sticker ut på alla möjliga sätt tråkiga när det gäller våldtäkter är bara en statistik-anka. I själva verket är allt som vanligt.

Till Morgan Johanssons stora glädje han inte nog kunde uttrycka igår på Twitter. 

Gissar att vi kommer höra den här rapporten citeras i valrörelsen i ett försök att ge ett bättre svar än Stefan Löfven gjorde i valet 2018, då hans svar var LAS…

Det finns en otvetydig korrelation mellan vår höga asylinvandring av män från MENA och länder söder om Sahara, och den ökade brottsligheten mot person, framför allt sexualbrott.

Enligt Uppdrag Granskning 2018 var 58 % av de dömda våldtäktsmännen födda utomlands. 

Ni kan läsa om det här i ett inlägg jag skrev 2016, eller i Brå-rapporten från 2005. 

Enligt uppgift håller Brå på med en uppdaterad rapport om invandrare och kriminalitet. Jag skulle bli förvånad om inte Johansson försöker med ministerstyre under bordet se till att den kommer ut i oktober 2022, efter valet. För läsningen kommer bli otroligt besvärande för ett parti som inte under några omständigheter vill att valrörelsen ska handla om brott och invandring. 

Jag mailade Brå för att bringa klarhet om departementet beställt rapporten, enligt dem har inte Justitiedepartementet beställt den. Men den kommer väldigt lägligt alldeles oavsett. 

Jag har även läst rapporten och det är tydligt att slutsatserna som pressmeddelandet bygger på och det Morgan Johansson nästan kissade på sig av lycka över är fel delvis. 

Det kan inte alls förklaras av att man mäter statistik, läser man rapporten medger Brå att man egentligen inte vet. Brasklapparna haglar. OM statistiken i Sverige upprättats efter utredning, OM bara grövsta brotten, OM seriebrott räknats bara en gång, OM vi hade fört statistik på exakt samma sätt som andra. Bla bla bla. 

Om man läser deras källor kan man också läsa att först skriver de att en rapport (FRA) inte är tillförlitlig helt och ska tas med mycket stor nypa salt. Sedan använder de samma rapport för att dra slutsatsen ni kan läsa ovan – att det är statistik är det som skiljer, inte faktiska brott. 

Brå erkänner utan omsvep att de trots rapporten inte har någon möjlighet ett ge någon sann bild, de heller. 

Den korrekta slutsatsen, som inte Brå drog, är således, att eftersom man bara kan jämföra med tidsserier, så sticker Sverige idag ut jämfört med Sverige för tio år sedan bara. Och ännu mer med Sverige för 30 år sedan. 

Vi har betydligt fler sexualbrott idag. Punkt. 

Och detta kommer, när forskare är modiga nog, att kunna konstateras har en korrelation såväl som kausalitet med hög asylinvandring av män från MENA och sub Sahara, som Brå tidigare konstaterat har en mycket stor överrisk för att dömas för just våldtäkt. Sist var den över 5 gånger högre än infödda svenska män, siffrans ökning sedan rapporten innan förklarade just med att invandringen av de män som redan har störst risk hade ökat kraftigt mellan mättillfällena. 

Sedan 2005 har det kommit ytterligare hundratusentals män just därifrån och just asyl. 

Vad trodde Morgan Johansson skulle hända egentligen?

……..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!