Sök
Stäng denna sökruta.

Sätta agendan med medvetna lögner

En grej med kommunikation och det nya digitala medielandskapet, där sociala medier är en motor, är att även lögner och felaktigheter sprids som bekant. När det väl fått fäste kan en rättning bara nå så långt. Vissa oseriösa utnyttjar detta och sprider medvetet bilder för att sedan, när de snurrat loss, lägger till saknad information, rättar eller förtydligar.  Vips, har man kanske satt agendan för en debatt som bygger på medvetna lögner.  En artikel i Kristianstadsbladet tog upp följande bild som spreds på Twitter nyss.  Ola Spännar var kommunikationschef för Centerpartiet innan han twittrade en judisk konspirationsteori om Bonnier och fick sparken. Men han är fortsatt aktiv i allra högsta grad på Twitter.  Bilden spreds av vänstern.  Han har...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon