Extremvänstern och bränder

I veckan twittrades det ut från kontot ”Antifa Scarsdale” följande kommentar om bränderna i Oregon:

Tweeten fick stor uppmärksamhet, av olika anledningar. Först det uppenbara, sedan påståenden att kontot var fejk. Scarsdale ligger i New York.

Att kontot, startat 2017, är fejk är nu fastlagt men debatten kring tweeten är verklig. 

Ett av argumenten varför tweeten är falsk var just att Scarsdale ligger på andra sidan USA, och är ett fint vitt medelklassområde. Så därifrån kan ju inte vänsterterrorister komma från. Men till autonom vänster söker sig just kids från medelklassen utan egentliga problem. Och vita kids, framför allt. Dessutom är AFA:s modus operandi att åka dit man kan bråka, även till andra länder, och att tutta eld på saker. Som bilar och hus så varför inte skog?

Som en polisstation i Portland de brände i augusti 2020. 

Att någon på Twitter fejk-twittrar om AFA har gett vänstern i USA fler argument mot att terrorklassa Antifa, trots att terror är deras arbetsmetod. Det är liksom inte bevis för något alls mer än att någon gör sig lustig på deras bekostnad, något som för övrigt de också gärna gör. Fejk-konton är framför allt extremvänster och extremhögers gemensamma redskap online. 

Dessutom finns otaliga vittnesmål från Oregon om att bränder startats av personer. En falsk tweet förändrar inte det. 

Jag har svårt att se något annat syfte att någon skulle bidra till skogsbränderna än politik – att även tända eld på klimatdebatten så att den återigen ska dominera media som den gjorde innan Covid.

En rad vittnesmål från Oregon finns om mänsklig påverkan på bränderna, allt från bränder i parker mitt i städer till molotov cocktails och glasburkar med papper. 

Bilderna hämtade från ett collage från Twitter någon gjort och lagt i flödet.

Skogsbränder inträffar regelbundet i världen och det är också ett naturligt fenomen. Bränderna behövs dessutom. Det är därför människan i alla tider använt kontrollerade bränder i jordbruk. Aboriginer bränner regelbundet sin mark för att förebygga stora bränder. Bränderna ger också liv, inte bara tar. Efter branden växer nya arter upp och annat djurliv följer. 

Kalifornien och Australien är uppmärksammade ställen där skogsbränder härjar varje år och hotar människor, i Oregon dog 35 personer. De är givetvis ett reellt problem. 

MEN om man mest bryr sig om att sätta klimatpaniken på dagordningen har man inget emot att bränderna blir större och fler. Och jobbar man redan, som den extrema vänstern, med bränder som metod är det svårt att tro att de rapporter om människor som setts bidra till bränderna inte har ett politiskt syfte. 

Jag har länge varnat för att klimatrörelsen är den nya tidens paraply för samma gamla extremvänster som vill utplåna kapitalismen med våld. 

De har som vana att kidnappa alla frågor som erbjuder dem täckmantel och sedan driva samma gamla frågor – USA är roten till allt ont, kapitalismen ska avskaffas, polisen är rasister. 

Attac-rörelsen vid Millenieskiftet, miljörörelsen tidigt 90-tal därifrån svenska AFA föddes och nu klimatrörelsen. 

Black Livs Matter är del av samma rörelse, det är ingen velour-organisation som bara vill sitta i ring och prata förtryck. Den rörelsen drivs av samma saker som resten av den autonoma vänstern. Varför alla som tror på demokrati borde ta avstånd från dem, inte hylla dem i sociala medier. 

Extinction Rebellion är katalysatorn mellan det som började som en fredlig rörelse startad av medelålders ångestdrivna föräldrar i medelklassen och deras tonåringar (Fridays for future), och våldsvänstern. 

De har redan visat sin radikalisering, som gick fort från att ha deltagit i vanliga demonstration, till att klä ut sig, kedja fast sig nakna och ockupera gator. 

Jag skrev redan 2019 att de planerade att göra som i London – spärra av gator och uppvisa noll respekt för demokratiska metoder. 

I Stockholm hade de tänkt att köra i april 2020 men av lätt insedda skäl gick inte det. Istället körde de augusti.

Klimatrörelsen använder ofta ”brand” och ”bränder” som symbol för sin fråga.

Att huset brinner, att världen brinner och så vidare. Att det brinner i Oregon är därför dåligt för de som bor där, men bra för aktivisterna rent krasst. Ännu en brand att använda i politiska syften. 

Motiven för extremvänstern att tutta på bränder är beklagligt nog många, varför jag oavsett om Scarsdale Antifa inte finns, tror på vittnesmålen från Oregon och jag skulle heller inte bli förvånad om ditresta vänsterextrema varit med. 

I Stockholm passade antidemokraterna på att klottra på riksdagshuset också, bara för att ytterligare manifestera sitt förakt för demokratin. 

XR är öppet fientligt inställda till demokrati och vill liksom Pär Holmgren avskaffa alla val i klimatets namn. 

Autonoma struntar i allt utom sitt engagemang så att folk, bussar, taxi och transporter inte kom förbi deras avspärrningar rör dem inte i ryggen. Polisen i Sverige gjorde ingenting som jag förstått, de lät dem hållas. Om jag är felinformerad får gärna en polis berätta hur man gjorde. 

En läkarstudent startade en hungerstrejk. Nu får även läkare tycka vad de vill men jag kan inte låta bli att ifrågasätta om hungerstrejk verkligen är moraliskt för en läkare att rekommendera som metod, vilket man indirekt gör om man själv startar en. Läkare är ett etikyrke. 

Alldeles oavsett visar detta extremismen i rörelsen och att det inte bara är kids utan framför allt vuxna som driver den. 

Det finns all anledning att vara väldigt uppmärksamma på hela den vänsterextrema rörelsen, i synnerhet XR. 

De blir mer och mer extrema och bränder är en kampanjmetod. 

Om tio månader är det högsommar igen. Och ett år senare är det val precis efter en sommar. En välplacerad skogsbrand startad av vänsterextrema skulle inte förvåna mig tyvärr. 

……………………..

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!