Trams-artikel signerat Naturskyddsföreningen

Klassisk grepp ändå i politiken, att skriva en debattartikel utan att signera med rätt titlar och låtsas att det är något slags gräsrotsinitiativ. 

Nyss publicerade Aftonbladet en artikel från en handfull av alla som heter Lundin i Sverige – 14 755 personer. 

De skrev nyss under en artikel med rubriken ”langa inte” om Lundin Petroleum. Nu kan man inte beskylla artikelförfattarna för det infantila tilltaget helt enkelt för att det är Aftonbladet sätter rubriken men de använde ordet ”langa” artikeln. Som om olja vore kriminellt. 

Erik Lundin är tydligen känd, det hade jag ingen aning om.  Läser man hans obegripliga Facebook förstår man direkt att han fick Grammis för årets textförfattare. 

Men jag tror inte Erik Lundin skrivit artikeln, någon av de andra känner honom på något sätt. Lundin är inte miljöaktivist. 

Istället sätter jag pengarna på att det är Lillian Lundin Stöt som har skrivit artikeln. 

Vet ni var hon jobbar?

Naturskyddsföreningen i Dalarna, som verksamhetsutvecklare. Minsann. 

Om man får in i en artikel i Expressen om Lundin Petroleum som är ett debattinlägg från Naturskyddsföreningen men inte skriver under med ”verksamhetsutvecklare Naturskyddsföreningen” kan man säga att man utvecklar verksamheten på Naturskyddsföreningen. Bingo ändå. 

Vi ska tro att sju av landets nästan 15 000 personer med Lundin som efternamn är SÅ besvärade av efternamnet att det krävs en debattartikel. 

Anton Lundin, ni vet han som sköt ihjäl barn i Trollhättan, besvärar dem inte nämnvärt. Om man nu ska radda fram alla med namnet menar jag. 

Lillian Lundin har intervjuats i media om miljö ett flertal gånger. I SVT 2 oktober 2019 till exempel. 

Och i Dalarnas Tidning om olja 2011. 

Även i mars 2017 var hon intervjuad, då av P4 Dalarna. 

Kollar man hennes flöde känner hon Leif Lundin i Nacka. 

Och han är i sin tur engagerad i Fridays for Future. 

I artikeln citeras en rapport som ligger till grund för det befängda åtalet om folkmord. Men passande nog undviker Naturskyddsföreningens Lillian Lundin, som skrivit artikeln, att hänvisa till ursprungskällan ECOS. För där är Naturskyddsföreningen de enda svenska medlemmarna. 

Rapporten ”Unpaid Debt”, som är det enda beviset innan åklagare beslutade att inleda förundersökning, är ett rent beställningsjobb av miljörörelsen för att de hatar olja

Ni kan läsa min tidigare granskning här. 

Astroturfing hade inte använts om det inte vore ett framgångsrikt redskap i påverkans-lådan, dvs att låtsas vara gräsrötter och ”helt vanliga personer”, alternativt utnyttja några sådana, i professionell opinionsbildning. 

Well played, Naturskyddsföreningen. Ni lyckades i alla fall lura Expressens debattredaktion. 

……………….

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!