Episk hyckleri av ledamöter

Att blanda ihop en politisk ståndpunkt med ett okej att inte visa respekt är inte bara oförskämt, det är barnsligt. 

Man kan visa någon eller något man politiskt inte håller med om respekt för att det är så vuxna beter sig. Med hyfs. Ännu mer kan man kräva av personer som har landets finaste uppdrag – riksdagsledamot. Det är inget jobb, det är ett uppdrag och en ära. Att få representera folket i den demokratiska församlingen. 

Det var givetvis förväntat men ändå inte mindre upprörande att Joar Forsell från Folkpartiet och Niels Paarup Petersen (Jönsson? Numera herr Johanna Jönsson nämligen) skulle göra något barnsligt. Ni vet han som först kandiderade för Centern lokalt i Malmö och röstade för sossarna och sedan svek sina väljare lokalt och sa tack och hej för 60 000 kronor i månaden och gratis tågkort i riksdagen? Även i Malmö sa Centern att de inte skulle rösta för S.

Han, Joar Forsell och deras två personer från deras nya BFF:s i de andra socialistiska partierna S och V skrev en debattartikel på Altinget den 8 september, samma dag riksdagens öppnande var. 

Av allt man kan välja att göra som politiker i en fråga som är viktig för en personligen är alltså att välja att inte sjunga en sång det man fokuserar på. Jag baxnar över enfalden. 

I artikeln väljer de att referera till kungen som Carl Bernadotte. Fint ändå att han fick ha efternamnet kvar, det fick han inte när Joar Forsell twittrade om riksdagens öppnande.

Då var Joar Forsell plötsligt Carl med Kungen. 

Nej Joar, du har ingen respekt.

Förstår du inte att du inte som privatperson var inbjuden till riksdagen lika lite som Kungen var det borde ditt parti skicka dig på kurs. 

Joar Forsell var på riksdagens flotta öppnande i sin yrkesroll riksdagsledamot liksom Kungen var där i sin roll som kung. Då ställer man sig upp och visar respekt. Precis som man ska göra om vi hade haft Forsells drömläge – en president. Man visar respekt för ämbetet. 

Men Joar, för jag kan vara Joar med Joar om han är Carl med kungen, satt alltså ner och vägrade sjunga. Precis som jag gjorde som 8-åring när små grodorna kom och folk ville ha med mig till midsommarstången. 

Men om nu monarkin är så hemsk att han inte kan uppföra sig som riksdagsledamot – varför går det utmärkt att gå på fest på slottet?

För det gjorde både Niels Paarup Petersen och Joar Forsell. Medan de övriga som skrivit under debattartikeln hade den goda smaken att tacka nej till middag med en kung man inte respekterar. 

Enligt gästlistan för supé hos Konungen och Drottningen på Stockholms slott den 14 mars 2019 åt och drack såväl Paarup som Forsell glatt med den kung de är Carl med och vägrar stå upp för. 

Undrar om de stod under middagen också? Eller om de kom i T-shirt, för varför ska man bry som om klädkoder när man inte har någon som helst respekt för ämbetet kung och drottning?

Classy.

Verkligen. Hoppas era partikamrater skäms över ert episka hycklande. Stå då för att ni inte gillar kungahuset och tacka nej till varje tillfälle med Kungen när ni kan i så fall, som era vänner i V och S åtminstone hade respekten att göra. Istället för att gå dit och dricka gratis vin. 

Men se, Joar ser inget som helst problem med en festkväll på slottet trots att han hatar kungahuset. 

Skäl?

Han sa hej när han kom. 

Men vet ni vad?

Trots att ni avskyr kungahuset så mycket att ni kallar kungen Carl och vägrar stå upp eller sjunga en sång skulle kungahuset aldrig låta sådant stå i vägen för inbjudningar. Institutionen står helt enkelt över sådana petitesser som att inte bjuda in folk som hatar dem. 

Ni är en skam för ämbetet riksdagsledamot. 

………………….

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!