Arabiska partiet – en bluff?

I januari meddelade Grå Vargarna-anknutna (fascistisk turkist nationalistgrupp) Mikail Yüksel, som lyckades kuppa sig till förstaplatsen i Centern i Göteborg före Richard Nordin men sedan uteslöts, att han startat ett muslimskt parti. Givetvis var statlig media där och gav gratis PR. 

I somras lanserades så ett annat muslimskt parti – Arabiska Partiet, som hävdade att man bland annat ville ta röster från Nyans. 

Vilka som ligger bakom verkar oklart men en Krar Al-Hamede anges som sekreterare. Dagens Opinion intervjuade honom via Facebook den 18 augusti. 

Jag har valt att vänta med att skriva något om partiet för att jag ville bilda mig en uppfattning först. Jag har inte ens twittrat om dem. Tills nu. 

För min uppfattning är att allt är ett skämt. Oklart vem som egentligen ligger bakom, kanske är det Krar Al-Hamed, en tidigare dömd 33-åring bosatt i Malmö, eller någon annan muslim. Eller så är det någon helt annan, från en annan del av den politiska debatten. Syftet är också oklart. 

Men det jag vet om organiserade muslimer, där islamister utgör en icke obetydligt del, är att de inte beter så här, uttrycker sig så här och de är definitivt inte alls tydliga i offentligheten med vad de vill uppnå. Det är något man inte pratar om. 

Här kan ni själva se varför jag landat i den här uppfattningen. För det första är sociala mediekontona från augusti och september 2020. 

Att sno någons namn är inte svårt eller att lajva falskt konto. Frågan är vem personen på bilden är, om han heter Krar ens. Det är svårt att kolla. 

Men framför allt baserat på vad han/hon skrivit i sociala medier blir det mer och mer uppenbart att detta är på ploj. 

I fredags ville han förbjuda Zlatan-citat. 

Ni som kände ett styng av oro över tugget om att ta över Norden kan sova lugnt. Pajsaren bakom kontot trollar er. 

Partiet Nyans däremot är reggat och är på riktigt. Men att Yüksel som inte ens lyckades infiltrera lättlurade centerpartister och stupade på målsnöret skulle kunna få 250 000 röster ungefär, vilket är vad 4 %-spärren kräver, är inte sannolikt. 

Och folk som tror att det är en enkel sak att organisera folk under det stora paraplyet ”muslimer” förstår inget om hur splittrad och heterogen den gruppen är. Du har shia och sunni, olika delar inom grupperna, folkgrupper inom samma som ändå hatar varandra, många muslimer från Mellanöstern hatar inte bara judar utan har mer eller mindre utvecklade fördomar mot afrikanska muslimer, som ex somalier och så vidare. 

Det räcker liksom inte med att man råkar ha samma religion för att man ska lockas att rösta på samma parti, för många muslimer är inte det viktigast när man röstar utan som för alla andra – what’s in it for me? Vad gäller bidrag, skatter, välfärd etc. 

Jag sätter mina pengar på att Partiet Nyans får lika många röster som Afs eller Feministiskt Initiativ i valet 2022. 

Arabiska Partiet ska ni nog betrakta som ett konstprojekt eller humorkonto. 

…………….

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!