Klonad del 2

Jag fick ett föredömligt snabbt svar av Botkyrka kommun om bygglov. Tydligen byggdes det en villa efter 2016, som byggdes ut förra året. Google Earth visade sig, som jag tog höjd för, fel bilder. 

Jag har begärt ut bygglovet så man ser hur stort huset är. Enligt okulära besiktningar på tomten av folk som bor i närheten är det flera friggebodar/atterfallhus på tomten och flera taxibilar. 

Jag fick några bilder på mailen. Faktum kvarstår – det är fem vuxna afghanska män och fyra vuxna afghanska kvinnor som alltså bor i ett slags kollektiv.

Nu får de göra det om de vill såklart men det väcker en del frågetecken. 

En av de bilar jag fick bilder på som står på tomten är registrerad på Wahedulla Amarkhil, som enligt en uppgift online är boende på adressen. 

En äldre Toyota som inte har mer värde än 20 000 kronor i inköp så ingen lyxbil direkt. Men det står på Bilregistret att personen som äger bilen bor i Tullinge. 

Samtidigt så är han folkbokförd i Skärholmen med en kvinna på samma adress. Det är samma personnummer så det är samma person, född 14 december. Antingen är inte uppgifterna uppdaterade på Bokvägen 35 eller så är han skriven på fler ställen, det får någon annan reda ut. 

Men på adressen i Skärholmen, i det lägenhetsnummer han är registrerad bor ytterligare tre vuxna personer. Som det verkar på namnet alla muslimer, två vuxna män och två vuxna kvinnor.

Nu kanske även dessa är mycket moderna som gillar att bo i kollektiv, annars brukar som sagt folk från Afghanistan kanske inte vara de mest progressiva i världen. 

Han är 33 år och kvinnan som anges som sambo är 40 år men det är å andra sidan normkritikens tidevarv nu. 

En annan bil fanns parkerad på Bokvägen, en betydligt finare. Uppskattat värde 315 000 – 400 000 kronor. Bilen är registrerad på Fazel Fazly AB, som hade nära noll intäkter 2018 och 2018. Bilen däremot köptes 2019.

Men eftersom Fazel Fazly ju bor i Kabul så får man nog utgå från att den kör bilen är bolagets VD Fazel Mahboob Fazly. 

Enligt Ratsits Lönekollen hade han en lön 2019 på 398 027 kronor. En rätt bra lön på 33 000 kronor per månad. Varifrån är oklart, Fazel Fazly AB har inga intäkter. 

Kollektivet har höga löner allihop, och på Svenska Cricketförbundets sida kan man se hur de ser ut. 

Jag har kollat på Fazel Fazly AB och de hade en anställd 2018 men ingen anställd 2019. 130 000 i intäkter bara och ingen balanserad vinst att tala om. Ändå köptes en dyr BMW på bolaget. 

Det kan absolut vara så att de här vad jag förmodar fyra paren i medelåldern eller yngre medelåldern verkligen alla bor ihop i ett kollektiv och alla drar in så höga löner att kvinnorna därför inte behöver jobba. Om fyra familjer delar en bostad men alla har inkomster över medel förstår man varför de har råd med ett nytt stort hus och BMW från 2018. 

Men givet vilka problem vi har med folkbokföringen i Sverige och fusk med olika bidrag kan det ändå vara värt att kolla upp saker här kan jag tycka. 

Är det verkligen bara fyra heltidsarbetande skattebetalare som råkar vilja bo ihop fyra familjer är inte jag den som har synpunkter på deras livsval. 

……………………

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!