Klonad?

Idag avslöjades det att Fazel Fazly, en 43-årig afghansk medborgare som arbetar åt regeringen är folkbokförd i Sverige och misstänkts ha fuskat med bidrag. 

Enligt Expressen är han 43 år. Men enligt en afghansk site är han född 1980, alltså 40 år i år. Hans mellannamn anges som Mahmood i artikeln. 

Söker man på honom i Sverige dyker adressen ”Bokvägen 35, Tullinge” upp.

Men där finns en hel radda med människor folkbokförda. Fyra är kvinnor, resten är män. 

Notera att den enda med mellannamnet Mahmood är födda 1977 här. Vilka är de övriga männen? Här är han alltså återigen 43 år och inte 40 år som han angivits på den afghanska sajten. 

Som ni ser heter alla Fazel Fazly. En född 1977, en 1981 och en 1982 samt en 1989. Ingen av dem kan vara hans barn. Ytterligare en vuxen man är folkbokförd där – Wahedulla Ahmarkil född 1987. 

Inga personer på Bokvägen 35 kan vara hans barn. Däremot bor han ihop med tre kvinnor, födda 1978, 1988 och 1995. Om han var 15 år när han blev pappa skulle kvinnan född 1995 rent tekniskt vara hans barn. 

Två av kvinnorna Fazly är födda 1988, men en person i april och en i december. De kan alltså inte vara systrar med varandra åtminstone. 

Hur stor är sannolikheten att fyra muslimska kvinnor skulle bo ihop med med fem hyfsat jämnåriga muslimska män i ett hus i Tullinge?

Är alla gifta med varandra? Sist jag kollade fick män gifta sig med flera i Afghanistan men knappast bo ihop med någon de inte är gift med. Kvinnor får knappast en ens umgås med män de inte är gifta med, ännu mindre bo med dem. 

Är Bokvägen 35 ett afghanskt modernt kollektivhus?

Många frågor. 

På adressen finns också ett aktiebolag Fazel Mahmood Fazly äger, men ingen klinik trots att han är läkare. Utan ett taxibolag som enligt uppgift forfarande är verksamt även om intäkterna är noll nästan. Bolaget omsatte 4,6 miljoner som bäst 2016.

Ännu fler frågor blir det när man googlar Bokvägen 35 och hittar en tomt som såldes 2015. 

Kollar man Google Earth står inget nybyggt hus på tomten utan något som ser ut som ett litet och ett äldre hus. 

Enligt mäklaren som sålde tomten är det ”ett äldre fritidshus” som står där. 

Jag har frågat Botkyrka kommun om de beviljat något bygglov för Bokvägen 35 och om det finns någon fastighet på tomten, som alltså måste vara nybyggd eftersom det var en tomt 2015. 

Det är det gamla fritidshuset som står kvar på tomten på bilden åtminstone.  

Jag äger själv ett äldre fritidshus och vet att är det inte ombyggt, något som hade stått i annonsen, är det knappast större än max 70-80 kvadratmeter. Stora fritidshus är ett modernt påfund, de äldre kan vara så små som 40-50 kvadrat. 

Här bor fyra vuxna kvinnor och fem vuxna män från Afghanistan. Fyra av männen heter Fazel Fazly.

Är det någon mer än jag som tror att det finns mer i den här historien än fusk med föräldrapenning?

Skatteverket borde åka ut dit direkt och kontrollera folkbokföringen samt kolla identiteten på de som bor där.

Fler än en hund är begraven på Bokvägen 35 i Tullinge. 

……………………

Sajten är gratis utan annonser och går inte att prenumera på. Vill man trots detta stödja sajten:

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!