Sök
Stäng denna sökruta.

Varför läser svenska barn sämre?

Det har pratats idag apropå ett program på UR som blev nyheter i de nationella tidningarna - svenska barn läser och skriver allt sämre.  Notera formuleringarna. Svenska ungdomar, en hyfsat generell term.   Men man kan inte klumpa ihop alla elever och unga vuxna över en kam som statlig media gör i det här programmet för det säger helt enkelt för lite. Just UR:s slutsatser verkar bygga på en enkät de inte redovisar, mer vetenskapliga belägg för samma tes hittar vi på Skolverkets hemsida.  I PISA 2018 noterades den högsta skillnaden i hela OECD mellan infödda elever med infödda föräldrar och elever med utländsk bakgrund.  Över 20 % av alla elever som gjorde PISA har utländsk bakgrund och andelen har...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon