Sök
Stäng denna sökruta.

Påhittad fakta från utredning

Det är inte bara lobbyister som fått utgöra källa till enmansutredningen om skatt på engångsartiklar.  Utredaren har även cherrypickat statistik, visar det sig.  För i statistiken om glas ingår glasflaskor. Men PET anses vara en egen produktgrupp trots att det är plastförpackning och undantas därför. Kan det bero på att 80 % av alla PET-flaskor återvinns? Och ska man opinionsbilda mot plast gör vad man kan för att dra ner statistiken. Hade man räknat in PET hade nämligen siffran 46 % höjts till 55%, dvs mer än hälften? Enmansutredaren har som jag skrev i förra inlägget alltså tagit sina källor från lobbyister. Först och främst Håll Sverige Rent, och deras årliga skräprapport.  På första sidan för årets rapport kan...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon