Zara Larsson – Kinas nickedocka

Den nu vuxna barnstjärnan Zara Larsson, som röner stora framgångar internationellt numera, har gjort sig känd på Twitter genom att aktivt delta i den politiska debatten på olika sätt, med varierande framgång. 

För några år sedan skrev hon att hon hatade alla män och hon var även mycket aktiv i migrationsdebatten som rasade åren innan valet 2018. 

Acab. A.C.A.B.

All cops are bastards. Numera används frasen mest av extremvänstern men de verkar inte reflektera över att de som skapade uttrycket är de vita rasisterna i skinhead-kulturen i England.  Djupt ironiskt. Och extra ironiskt är att Black Lives Matter-rörelsen, som är en avkrok och fortsättning på Black Panthers, populariserat uttrycket 2020. 

Varken det eller att ”all cops are bastards” betyder alla poliser verkar Larsson inte ha reflekterat över dock innan hon deltog i debatten. 

Men vad är väl fakta mot känslor? Och en känsla är det enda som förklarar hennes påstående att LAPD får 30 miljarder i budget per år, för fakta är det inte. 

Hela Los Angeles budget för 2020 är 10,5 miljarder dollar, eller knappt 90 miljarder. I LA city bor det ca 4 miljoner invånare, i storstadsregionen 12 miljoner. 

1,8 miljarder dollar budgeterades till polisen i LA, motsvarande 15 miljarder eller hälften av det Zara Larsson påstod. 

Nyligen ondgjorde hon sig också över Jeff Bezoz förmögenhet, även om jag inte tror att hon menar det bokstavligt (att det borde vara olagligt). 

Men Larsson tillhör inte direkt fattiglapparnas skara, och en hel del tid har dessutom spenderats just i LA där den polis hon hatar så mycket alltså hållit henne trygg under hennes vistelser. Jag tror inte Larsson skulle föredra att bli rånmördad på vägen från flygplatsen eller till studion. Utan polis får vi anarki och särskilt i en så brottsdrabbad stad som Los Angeles.

Enligt hennes senaste årsredovisning omsatte hon 33 miljoner förra året. 

Men utöver detta bolag har hon smart nog, kanske av skatteskäl, skaffat ett engelskt bolag där hennes turnéverksamhet ligger. Och i dagens icke-skivköpartid är det just turnéer man tjänar mest pengar på. 

Den stora omsättningen genererade också en mycket generös lågbeskattad utdelning till Zara Larsson på nästan två miljoner kronor, utöver den månadslön hon tar. 

Men mycket vill ha mer så 2019 gick hon i ett lukrativt samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Huawei. Om reklam.

Problemet är att som alla företag i diktaturen Kina kontrolleras bolaget av kommunister som styr. Alla människor, alla bolag och allt i Kina tillhör till syvende och sist nämligen staten i världens största anti-demokrati. 

Vad tycker då frispråkiga Larsson om detta?

Nada. 

Hon vill ”fokusera på kampanjens budskap” och inte något annat trist, som arbetsläger och avrättningar. Men ha tid att smutskasta alla poliser i en av världens största demokratier, det har hon. 

Hon gillar budskapet ”dare to challenge”.

Skrattretande slogan från en stat som förföljer alla som vill utmana ens åsikter och tankesätt, förföljer minoriteter, har stora hemliga koncentrationsläger för arbete dit alla oliktänkare, frihetsivrare och medlemmar av diverse minoriteter som uigurer skickas för hjärntvätt och decennier av hårt arbete och ägnar sig åt utomrättsliga avrättningar. En stat som övervakar sina medborgare till minsta detalj, inte minst med ny teknik som ger dem helt nya möjligheter till det. 

De har till exempel ett poängsystem beroende på hur folk beter sig som tillåter eller inte tillåter dem att få pass och åka utomlands, så att just de som ”dare to challenge” inte kan lämna landet. 

Vet inte om Larsson vet att Kina även siktar på världsherravälde. De ägnar sig i stor skala och systematiskt åt spioneri och jobbar aktivt med propaganda. Som de nu köpt Zara Larsson för att utöva. 

Zara Larsson: hold my svindyra handväska.

”Resten känns ändå ganska lugnt”.

Resten som i situationen i Kina och att de använder Huawei att spionera med. 

För inte nog med att hon är köpt av Huawei som i sin tur spionerar åt kinesiska kommunistpartiet utan hon ägnar sig åt att försvara lika spionanklagade kinesiska Tik Tok. 

Jag vet inte vad kineserna betalade för henne men de måste tyckt att det var billigt kontra vad de får för pengarna. En tonårsidol och popstjärna som språkrör, det kan ju inte bli bättre. 

Medan Tik Tok utreds för spioneri har kinesiska kommunister en naiv frispråkig levande reklampelare med 6,2 miljoner följare på Instagram och 1,5 miljoner följare på Twitter som aktivt försvarar deras verksamheter.

Och dessutom istället för att kritisera världens verkliga skurkar, där Kina ingår, är nyttig idiot och resten av tiden därför kritiserar deras ärkefiende USA. 

Slow clap, Zara Larsson.

Hoppas pengarna du fått åtminstone köper dig ett god nattsömn trots allt. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!