Migrationen kommer dominera även valet 2022

Den som trodde migrationsfrågan är död tror gruvligt fel. Den kommer dominera valet 2022, förmodligen mer än valet 2018 då brunsmetandet tros nått sin kulmen och det helt enkelt inte kommer fungera ett val till. Det var tjatigt redan 2010.

Detta vet sossarna och som den valmaskin de är har valrörelsen redan börjat för dem. 

Nu handlar det om att sätta agendan och deras agenda är – cirkulera, här finns inget att se. Allt är under kontroll. 

Även hans numera flickvän Annika Strandhäll är i allra högsta grad delaktig i kampanjen, trots avsaknad av statsrådspost numera. Hon är jämställdhetspolitisk talesperson men twittrar som om hon jobbade i Morgan Johanssons stab. 

Socialdemokraternas strategi är att först mangla ut att det är otroligt låg migration och otroligt låga kostnader. Inga problem alls. 

Sedan samtidigt försöka att återigen skrämmas med SD. För de har inget val. De har de inte haft på länge. Om SD-skräcken släpper kommer nämligen S ha mycket svårt att bilda regering på lång tid.

De lyckades otippat nog få de tidigare så liberala Centern att bara på ett år förvandlas till samma gamla opålitliga vänster-Centern de historiskt alltid varit. Det var Maud Olofssons värv att dra partiet från kärnkraftsskräck och sossekramande till borgerlighetens kärna. 

Men med tanke på hur S tappar till SD varje val och hur opinionen ser ut så räcker alltså inte ett litet Centerparti, som trots riksdagens största självbild inte lyckades få mer än drygt 8 % i valet 2018 och betydligt lägre än de tvåsiffriga resultat de förväntade sig. 

Nu har sosse-apparaten alltså börjat prångla ut rökridån att migrationen är under kontroll. 

I Migrationsverkets

I Migrationsverkets prognos från förra veckan som Johansson citerar väld valda delar ur är det mycket riktigt lite färre asylsökande än förväntat, men bara på grund av pandemin. 

Men att prognosen är höjd för anknytning, som är skälet varför det fortsatt väller in nyanlända, är Johansson tyst om. 

Som man också kan läsa är prognoserna tillbaka på historiskt höga nivåer redan nästa år, när man förväntar sig att världen repat sig från Covid19. De skriver även klart och tydligt att antalet bara gått ner pga detta, drivkrafterna att flytta till Sverige har inte gått ner på något sätt. Tvärtom. 

Som ni kanske kan se på tabellen (klicka på länken annars) för historisk data för uppehållstillstånd har senaste årens invandring varit enorm. 

2019 beviljades 117 000 uppehållstillstånd av olika skäl. 

 17 000 av dessa var flyktingar. Med undantag av Balkan-kriget, då det var krig i Europa och de som flydde alltså var europeér,  är 17 000 högre än alla andra år 1980 till 2006. 

Att Migrationsverkets prognoser fram till 2023 är 20-28 000 personer per år är alltså fortsatt historiskt extremt. Det väller in folk. Varje ansökan om asyl som beviljas leder även till X antal till i form av anhöriga

Vad gäller pandemin kan ni också se på verkets tabell att alltså vi trots påstått stängda gränser för alla i Sverige att resa pga pandemin, och för utlänningar att komma hit ens på besök, kunde ett gäng asylsökande ändå ta sig in. Den skarpaste lila rutan är de som nyligen rest in under våren och sökt asyl. 

Så mycket för de stängda gränserna under Morgan Johanssons öga. 

I Bilaga 3 kan man också läsa att Migratiosverket tog emot 214 000 ansökningar om asyl 2019. Detta tycker Johansson är rekordfå. 

Varje år fram till 2023 kommer nästan 200 000 per år att söka uppehållstillstånd. Vi har väldigt hög arbetsmarnadsinvandring idag. Det är bra att folk kommer hit och jobbar. 

MEN det borde vara betydligt högre krav på lön. En lön på minst 25 000 kronor och en arbetsgivare som tecknad sjukvårdsförsäkring så att de inte belastar välfärden borde vara minimum. Flyttar man hit för att jobba borde man dessutom inte få ta hit någon anhörig som man inte betalar allt för. Så inga anhöriga om man inte kan bevisa att man kan ur egen ficka kan betala sjukvårdsförsäkring, förskoleavgifter, skola, boende och uppehälle för fru och barn. 

För 80 000 ansökningar per år kommer in från arbetsmarknad. 43 000 uppehållstillstånd beviljades sedan för deras anhöriga. 

En annan sak Johansson inte vill prata högt om är alla medborgarskapsärenden. 

Nästan 100 000 per år får medborgarskap och därmed våra svenska viseringsfria pass och rösträtt i nationella val. 

I de flesta andra länder är medborgarskap något man förtjänar och är svårt att nå. Man måste kunna språket, kan inte ha varit dömd och leva på andra. 

I Sverige är som vanligt, som med allt, kravlöst. Det räcker om du bott här ”en tid” med  permanent uppehållstillstånd. Om du dömts får du ändå medborgarskap, du måste bara vänta lite längre. I andra länder är du permanent eliminerad från den möjligheten. 

Det borde vara omöjligt att bli medborgare om du inte är självförsörjande, kan svenska och har bott här i 10 år. 

Alla de 100 000 per år som blir svenska medborgare har sedan rätt att få svenska pass till sina barn oavsett var de föds i världen, bara att kvittera ut på en svensk ambassad även om de permanent flyttat från Sverige. Då kan deras utlandsfödda barn flytta till Sverige och direkt ha alla rättigheter utan att behöva söka asyl eller annat. 

Gå inte på sossarnas babbel, det är rökridåer för att försöka dämpa intresset för migrationsfrågan de vet att de kommer förlora väljare på 2022. 

Valrörelsen 2022 har redan börjat. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!