Tillbaka från de döda

Jag har varit lite slö på bloggen ett tag. Länge tycker jag själv, även våren. 

En förklaring är på sin plats. 

När den politiska debatten försvann i mars försvann all min input, all inspiration, alla idéer. Jag är beroende av nya uppslag varje dag och det hittar jag i nyhetsflödet, i sociala medier, i debatten. 

Men när debatten till 99 % handlade om ett virus, en statsepidemiolog och när hundra vettiga förvandlades, tillfälligt hoppas jag, till experter på virus/statistik/medicin/folkhälsa/WHO etc, alla examinerade från Google University, tappade jag inte bara min enda tillgång på uppslag. 

Till slut tappade jag motivationen. Helt. Jag som älskar mitt jobb. Kunde knappt motivera mig att öppna datorn. En jobbkris betydligt mer än en livskris eller ens oro över pandemin. Jag tappade all jobblust. 

Jag har försökt hitta tillbaka till den i sommar. Trots att jag borde jobbat för att jag ju inte alls presterat i den utsträckning jag brukar, jag har känt prestationsångesten knacka på axeln varje dag, har jag struntat i det. Jag har försökt koppla bort jobbet helt faktiskt, för att längta tillbaka. Hitta gnistan. 

Jag har tränat, promenerat, pillat med den rätt stora odling jag har på somrarna (ni anar inte vilket hipsterliv jag lever på somrarna), bakat bröd, kokat sylt, plockat blåbär, druckit vin, tagit massa dopp i havet, druckit ännu mer vin till massa god mat vi haft tid att laga, umgåtts med vänner, lyssnat på poddar och böcker. Noll politik. Har knappt läst tidningar. 

Och idag kände jag för första gången glädje när jag öppnade datorn, även om det tog mig hela dagen att ”ska bara” innan jag kom till skott. 

Jag hoppas att saker i debatten blir normala nu. Och jag hoppas verkligen min arbetsglädje kommit för att stanna. Första gången på snart sju år som jag inte känt glädje för jobbet eller politik. 

Jag hoppas ni som tröttnat på att inga nya inlägg publicerats återvänder nu när jag tänkt sätta igång igen. 

Och till er som trots oförklarlig tystnad stannat – tack. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!