Sök
Stäng denna sökruta.

JAK – en bank i skuggan

JAK är från början en hippiebank med täta kopplingar med Miljöpartiet, som ju inte tror på ränta. Men fler och fler kopplingar till muslimer genom åren har gjorts då de förenas i sin aversion mot ränta.  Mursal Isa, somalisk muslim och miljöpartist som lyckats kryssa sig in genom kryss från framför allt Tjärna Ängar (utanförskapsområde med många muslimska boende), sitter i valberedningen. Han lyckades från en låg placering 2014 ändå kryssa sig hela vägen till att bli landstingsråd, från ingenting. Han slog ut samtliga kandidater MP själva valt som förstanamn. 2018 försökte MP återigen att placera honom bort från valbar plats, de satte honom sist. Men han blev igen kryssraket, genom ett par vallokaler i utanförskapsområdena som valet innan. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon