18 kr per skalle

När nu regeringen ser hela potten av andra människors pengar de förfogar över försvinna på saker som att rädda flygbranschen och stoppa uppsägningar istället för att ge barnfamiljer ännu fler lediga dagar de hade tänkt vill de ju låtsas som att de kaffepengar som finns kvar gör skillnad. 

Men allt under 4 miljarder i satsning är alltså felräkningspengar i en statsbudget. Viktig att komma ihåg. 

Den 18 juni aviserade en självgod Hallengren att äldre människor nu får en satsning till att bryta isoleringen Covid19 orsakat. 

30 miljoner kronor hade hon skakat fram. Det kanske låter mycket. Det är det inte. 

Faktum är att det är 18 kronor per person som är 70 år eller äldre. För vi har exakt 1 627 250 personer över 70 år i Sverige just nu. 

18,43 kronor per skalle för att vara exakt. Som Hallengren tror ska leda till att en enda äldre person bryter sin isolering genom digitala hjälpmedel. 

De 70 + som redan idag har Facebook och smarta telefoner är inte isolerade och de 70 + som inte har det förstår förmodligen inte internet och hjälps överhuvud taget inte. Som min 94-åriga farmor. 

Men hey, ta våra pengar och släng på något meningslöst kommunerna får hitta på så att det verkar bli något. Huvudsaken i en Socialdemokratisk politikers fokus är nämligen inte att lösa problem. 

Det är att det ser ut som saker löser problem. 

……………………………………..

Vill du visa uppskattning? 

Köp min nya bok om hoten mot yttrandefriheten!

Klicka här!

Swish; 076209624. Eller bli Patreon

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!