Sök
Stäng denna sökruta.

Regeringen fortsätter jakten på yttrandefriheten

Sittande regeringen med härförare Morgan Johansson i sin jakt på att tysta andra och strypa yttrandefriheten ett beslut i taget fortsätter oförtrutet trots pandemi.  I en ny proposition vill sossarna att vår rätt att få ut allmänna handlingar ska begränsas.  Myndigheter ska, om regeringen får som de vill, från 1 januari ta ut förskottsbetalning (!) vid offentliga handlingar utan någon begränsning. I lagrådsremissen kan man läsa att Morgan Johansson återigen vill gå längre än utredaren. De föreslog att särskilda skäl skulle krävas, som att personen upprepade gånger begärt ut stora mängder material och inte betalat.  Men detta förkastade regeringen och föreslår nu att vilken myndighet som helst på vilken grund som helst ska kunna begära förskott av dig och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon