Sök
Stäng denna sökruta.

En haverist i tigerkostym

Aron Flam, som skrivit förord till min bok "Tyst! Om hoten mot yttrandefriheten", kom 2019 ut med sin bok "Det här är en svensk tiger", om myten om den svenska neutralitetspolitiken.  På framsidan har en formgivare ritat en tiger, som ska dra tankarna till "En svensk tiger". Men det är inte samma bild. Det är en parodi på bilden . Nu har det privata museet Beredskapsmuseet polisanmält Flam för upphovsrättsintrång för att de äger rättigheterna till tigern som illustrerar "En svensk tiger". Och en åklagare har inlett förundersökning då upphovsrättsbrott faller inom allmänt åtal generellt, men då måste upphovsrättsinnehavaren polisanmäla.  I en tidigare version stod det att det var en civilrättslig process, vilket hon försökte med först. Nu är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon