SSU – för evigt inskrivna i historiens skräphög

Det är så genomskinligt. 

För det enda som står mellan Socialdemokrater och evigt maktinnehav är att upprätthålla brunsmetandet. Det ledde dem till makten 2018 och de vet att klarar SSU och S och deras stora lobbynätverk med allt från LO och Hyresgästföreningen till ABF och PRO inte att upprätthålla den skrämseltaktiken kommer S se sig akterseglade från makten under lång tid. 

I en replik på en artikel som bara går igenom av traditionell media avslöjade skandaler inom SSU passar de på att försökta rikta lampan från den decennier långa tradition de har inom SSU av korruption, lögner och smutskastning, och rasistsmetar MUF.

Sedan drar de ännu ett lågvattenmärke ur hatten och slänger ur sig en insinuation om sexförbrytelse (!).

Men jättebra att de påminde mig ändå om att de har så många rekord här. 

Som att SSU orkestrerade en anklagelse gentemot Fredrik Reinfeldt om pedofili 2006. Fräscht va?

Vilka låg bakom?

Anders Lindberg som var chefsombudsman då. Hans egen politiska ambition slogs då sönder (han kandiderade till riksdagen) och han fick en tröstposition som ledarskribent på egenägda Bladet (LO äger ledarsidan). Den andra personen var Tobias Gerdås. Då var han ombudsman för SSU i Stockholm.

Vet ni vad han gör idag? Han är statssekreterare.

För i Maktpartiet är att kalla motståndare pedofiler fina grejer för CV:t, då belönas man. 

Gerdås har efteråt försökt hävda att han tog på sig skulden trots att han inte var inblandad. Mmm.

Läs om hela skandalen i mitt tidigare inlägg här. 

Året efter pedofilskandalen rapporterade Expressen om att ett gäng högt uppsatta SSU:are smetat ner ett hotellrum med bajs.

Ingen erkände. 

2006 åkte dåvarande ordförande för SSU fast för att ha slagit vakten på krogen och skrikit ”jävla svartskalle”. Hennes politiska karriär var dock då över. Hon flyttade tillbaka till Umeå och började jobba på Folkhögskola. 

2005, när Ardalan Shekarabi var SSU-ordförande, blev SSU polisanmälda för att ha fuskat till sig bidrag i mångmiljonklassen. 

Även statsrådet Lena Hallengren, som nu är i blåsväder för att hon ljuger om testningen av Covid19, fuskade med medlemssiffror som ordförande i SSU Kalmar. 

SSU försörjs dessutom varje år av att sossarnas lotteribolag Kombilotteriet jagar dementa pensionärer per telefon och lurar på dem prenumerationer på värdelösa lotter. Betalar de inte skickar de Kronofogden hem till offren för att kräma ur deras sista kronor. 

40-50 miljoner kronor får S och SSU varje år genom att lura pensionärer.

Så SSU ska inte kasta vare sig sten eller bajs i glashuset faktiskt. 

……………………………………..

Vill du visa uppskattning? 

Köp min nya bok om hoten mot yttrandefriheten!

Klicka här!

Swish; 076209624. Eller bli Patreon

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!