Aktivist javisst på stadens tobakstillsyn

Det finns verkligen aktivister överallt i svensk offentlig förvaltning numera. Beklagligt nog. 

Vad gäller tobak är det långt ifrån bara Konsumentverket som ägnar sig åt det, även Stockholms stads tjänstemän för tobakstillstånd verkar nerlusat med ANDT-aktivister som ser sitt jobb inte att vara en tjänst för handlare att kunna följa lagen och därmed få sälja tobak utan istället vara en slags anti-tobaks-polis. Som med hjälp av egna tolkningar ensamma ska se till att stadens invånare har så svårt att köpa snus och cigaretter som möjligt.

Det krävs ett tillstånd för att få sälja tobak, det har det funnits länge. Men det behövs även på nätet. 

Som jag skrev bedriver nu Konsumentverket en slags kampanj mot riksdagen genom att de anmält Snusbolaget för otillåten marknadsföring av tobak, trots att de är en butik och inte en reklamsajt. 

Stockholms stads tjänstemän går i samma koppel tydligen för när de ansökte om tobakstillstånd då de har sitt säte i just Stockholm tänkte tjänstemännen säga nej. Baserat på vad aktivisterna på Konsumentverket TYCKER lagen borde vara. 

Att nätbutiker inte ska betraktas som butiker år 2020. Utan att de inte ska marknadsföra snus och cigaretter som vanliga butiker får. 

Tjänstemännen i staden hade alltså tänkt att säga nix, nätbutiker ska inte få tillstånd. 

Men tji fick de. 

För tydligen finns det vettiga även i vänstern i denna fråga så det decimerade utskottet som behandlade frågan från S, MP och L gick emot deras egna tjänstemäns åsikter och rekommendationer och valde att följa lagen istället. 

Ära den som äras bör. Det händer inte så ofta men även jag hyllar Socialdemokrater, Miljöpartister och Folkpartister när det finns fog. 

I den här frågan finns det det.  

Så tack till följande personer för att de valde att följa befintlig lag och inte aktivistiska tjänstemän på Konsumentverket och sina egna tjänstemän:

……………………………………..

Vill du visa uppskattning? 

Köp min nya bok om hoten mot yttrandefriheten!

Klicka här!

Swish; 076209624. Eller bli Patreon

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!