Hota för tystnad

Det är det attacken mot Irene Svenonius handlar om. Jag baxnar över att vissa personer, även borgerliga, försöker släta över detta.

Var det verkligen ett hot att ”klottra” på Svenonius hus? Är det inte egentligen skadegörelse?

Nej. Nej, Nej. 

Då har man missat hela kärnan. Att göra ett hembesök till en person i dennes yrkesroll, en person vars jobb gör att man måste vara offentlig, handlar BARA om hot. 

Det man säger, alldeles oavsett vad som skrevs på hennes hus är: ”vi vet var du bor. Och vi tvekar inte att stå här utanför och vänta på dig när du minst anar det.”

Jag vet för jag har själv fått ett hembesök. Av förmodligen AFA, eftersom det kom direkt efter en stor granskning av just dem. 

En vuxen man jag aldrig sett valde att ringa på min dörr tre gånger och gömma sig när jag kollade i titthålet. För att överraska mig när jag skulle öppna. När jag inte öppnade hällde han en brun vätska i min brevlåda, mängder. Rätt ner i hallen, det stänkte på mina små barns skor. 

Men det var ju bara att torka upp? Kom igen, det är skadegörelse. Inte hot. 

Han stod alltså utanför mitt hus och väntade. Väntade. Väntade på att en granne skulle komma ut genom porten för att ta sig in. Sedan stod han och väntade. Väntade. Väntade på att nästa granne skulle komma ut ur just mitt trapphus för där har vi också en kod. Det var mitt på dagen.

Det krävs engagemang. 

Det är vad Irene Svenonius oundvikligen drabbats av nu, vetskapen att när som helst kan någon person stå utanför hennes hem och vänta. 

Hon ska passa sig. Vi vet var du bor.

Nästa gång är det inte ditt hus, då är det dina barn. 

Jag såg mig om noga i månader efteråt. Hade spray i handväskan. För nästa gång kanske det inte handlar om att hälla vätska i mitt brevinkast. Nästa gång kanske attacken kommer. 

Alla som nu försöker relativisera hotet mot Svenonius förstår inte ens hälften vad ett hembesök syftar till. Svenonius ska vara rädd. Rädd för sina barns liv och hälsa, om sitt eget.

För de vet var hon bor. Hon ska alltid veta det. 

Men det är AFA. Alla vet att de är orimliga barnrumpor.

Ja. Men de som möjliggjort det hat mot Svenonius som finns är några andra och jag vet vilka stålkastarna ska riktas mot framför allt. 

Det är nämligen en veritabel hat-kampanj mot Svenonius personligen som möjliggjort att terroristerna i AFA nu tagit saken i egna händer. Inte bara den anonyma hat-vänster-svans som följer Anders Lindberg et als utfall och avhumaniserar inte bara Svenonius utan massa moderater. 

När jag håller föredrag om digital aktivism går jag igenom olika tekniker vänstern använder online. En av dem är astroturfing, vars namn kommer från det amerikanska konstgräsvarumäkret Astroturf – det handlar om att låtsas vara gräsrötter. 

Några av de som använder detta mest är Socialdemokraterna. 

Och de ligger bakom hatkampanjen mot Irene Svenonius. 

Ansvarig?

Fredrik Fällman som är kanslichef för Socialdemokraterna i Stockholms län och ytterst den som beställt och betalar för den hatsida som driver personförföljelsen digital mot just Svenonius – Byt ut Moderaterna i region Stockholm. 

Ordförande för sossarna i regionen är minister-floppen Helene Hellmark Knutsson, som fick foten av Löfven för bara ett år sedan. Deras främsta företrädare är Aida Hadzialic, också en flopp som statsråd eftersom hon körde rattfull och därför fick avgå. 

Detta stjärngäng äger Facebook-sidan ”Byt ut Moderaterna i Region Stockholm”. 

Det vet jag eftersom de plötsligt ändrade ägarstatus i valrörelsen 2018, förmodligen för att inte beskyllas för astroturfing. Jag tog en skärmdump, och nu står det, sedan strax efter valet återigen att sidan ägs av ”rödgröna opinionsbildare”. Men det är alltså inte sant. 

Under tre månader i valrörelsens slutskede 2018 var S öppna med att de äger och driver sidan. 

Jag har frågat Fällman flera gånger om sidan och han vägrar att ta ansvar. Dags att han avkrävs det tycker jag. 

För nu har deras hetsande mot Svenonius, vilket angränsar just till den sortens terrorism AFA utövar, att hon privat skulle ha ansvar för att folk dör på Nya Karolinska/i köer etc lett till att en folkvald politiker kommer vara rädd när hon går utanför dörren.

Nu har sidan över 7 000 följare. 

Här ser ni en av många bilder om död och lidande de publicerat. 

Ironiskt nog har satirtecknaren, när jag startade bloggen och i några månader 2014 inte hade koll på upphovsrätt, hört av sig till mig angående just en skärmdump jag tagit. Nu vet jag dessutom bättre – jag har citaträtt som bloggare. 

Syftet med just de här bilderna, om folk som blöder och dör, i kombination med en veritabel kavalkad av Irene-memes, är att hävda att Svenonius personligen ansvarar för alla som dör. Ett absurt påstående men vill man uppnå en avhumanisering som leder fram till ett hembesök av AFA, vilket nu inträffat, är detta sättet. 

Över 25 % av bilderna på deras sida sedan starten är direkta attacker mot just Svenonius, över 30 av ca 120 st. 

Grattis Fredrik Fällman och hela S i länet till lyckad kampanj.

Det spelar ingen roll att ni nu ”beklagar” på er sida, det är ni som är delansvariga i detta. Om ni inte fattar det är det bara för oss andra att beklaga det.

När ska ni ta ansvar över att ni äger sidan och er avhumanisering av finanslandstingsrådet?

Här är ett axplock på deras kampanj mot Svenonius som pågått sedan 2017. 

Annika Strandhäll, sossarnas egen digitala träsktorped, har gjort sitt bästa att som statsråd och ansvarig för sjukvårdsfrågor, bidra till Svenonius-hatet. 

Och nu har vi AFA. 

Som ironiskt nog inte förstår att det är ett skolboksexempel på just fascism att förfölja folkvalda politiker och försöka skrämma demokratins företrädare till tystnad. 

De är antidemokrater. Och terrorister. 

Om det inte vore så allvarligt som det är att hota folkvalda hade man dock velat skratta åt dem eftersom det är så episkt töntigt att vuxna, medelålders till och med, personer på allvar springer omkring med sprayburkar bland mexitegelvillor. Och tycker att det de gör är något coolt. Något viktigt. 

Deras anhängare tycker också att Irene Svenonius personligen ansvarar för död och lidande. 

Som den här undersköterskan. 

 

På vilket sätt menar Socialdemokraterna i länet att AFA:s retorik skiljer sig från deras egen? 

Den frågan skulle jag vilja att Fredrik Fällman svarar på. 

De har ännu inte lagt ut Svenonius hemadress och telefonnummer på sin sida som AFA men det är bara en detalj, allt de sysslat med i två år syftar till att provocera fram ett hat personligt riktat på Irene Svenonius och då är steget minimalt att åka hem till henne som AFA gjorde. 

Och som nu lett till att hennes barn kommer få se sig om i sitt eget villaområde efter personer som kanske står och väntar. 

Jag tycker den här attacken borde starta igång en ordentlig diskussion av vad vänstern, den rumsrena, har för ansvar för deras ytterkant och på vilket sätt Socialdemokraterna smutsar ner det offentliga samtalet till den grad att detta händer. 

De och vi ska vara glada att det inte var en regelrätt attack, ett fysiskt överfall. Men fortsätter takten på hur lågt Socialdemokraterna tänkt sjunka är det tyvärr bara en tidsfråga innan deras ledarsida Aftonbladet ihop med sådana här Facebook-sidor och vänstersvansen eldat på en ännu mer psyksjuk person att göra något värre än ett hembesök.

När kommer Socialdemokraterna att börja städa framför egen dörr, och göra det enda anständiga att ta ansvar över sina egenägda sidor, stå för att de äger dem och hålla en ansvarsfull ton i sin kritik?

När har vi en debatt om vänsterns svans och tonläge?

Vi har ju redan haft 700 stycken om högerns. 

Aldrig, är svaret. För media är helt enkelt inte intresserade av det ansvar vänstern bär, tragiskt nog. 

…………………………

Vill du visa uppskattning? 

Köp min nya bok om hoten mot yttrandefriheten!

Klicka här!

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!