Auktoritära drömmar

Till skillnad från den bild vänstern, i synnerhet Miljöpartiet, målat upp i media är det mest auktoritära partiet inte SD. Det är inget parti till höger. Utan Miljöpartiet. 

Vi har en fd kulturminister, som för övrigt finns flitigt citerad i min nya bok om hoten mot yttrandefriheten, som politiserade kulturen och tyckte statlig styrning av innehåll var de bästa sättet att få folk att tycka rätt. 

Och vi har en meterolog som låtsas vara klimatforskare och nu sitter i Bryssel för samma parti. 

Avskaffa-alla-val Holmgren. 

Mer dark green och öppen med det får man leta efter och för er som missat vad dark green betyder är det en grön fascism, där man förkastar demokrati som styrform till förmån för diktaturer och där statlig kontroll och styrning är den enda vägens politik. 

Han har skyllt det där med avskaffa alla val på ”skämt” men det är bara en slags panikartad krishantering, i själva verket råder det ingen brist på exempel på Holmgrens fascistoida vurm för diktatur. 

Som 29 november 2018 till exempel då han tyckte Torbjörn Tännsjös vettvilliga förslag om en global despoti där alla stater upphör att existerera och FN:s säkerhetsråd uppgår till att vara en global regering utan demokrati förs fram i en DN Kultur-artikel. 

Tännsjö ”vågar tänka utanför boxen” när han föreslår att vi ska styras av en diktatorisk samling av mutade FN-representanter i det FN:s säkerhetsråd där Ryssland och Kina är ständiga medlemmar och dit världens alla skurkstater har tillträde. Som Saudiarabien och Iran. Och Turkiet. 

Det finns nya exempel. 

För två dagar sedan twittrade Holmgren ut samma sak om den brittiska eko-socialisten Jason Hickel. 

”Intressant nytänkande”.

Vad är det då som fångar Holmgrens nyfikenhet så mycket att han vill supportera idéerna?

Tja, först ska vi ta bort BNP som ekonomiskt mått och ”differentiera” mellan de områden socialister älskar (infrastruktur, välfärd och ”ren energi”) och resten (olja, gas, annonsering (!))

Sedan kommer det alla sorters socialister, även de gröna älskar mer än något annat – avskaffa kapitalismen.

För övrigt Hickels enda ”claim to fame” om man läser internet, detta mantra upprepas gång på gång. 

Vi ska bygga ”ett annat ekonomiskt system” som bygger på fördelning och här tänker han och Pär Holmgren sig…..trumvirvel…..en basinkomst. Tillsammans med ett ”universellt socialt policy-system”, starkt progressivt skattesystem som beskattar inte bara inkomster utan även vinst och förmögenhet. Men eftersom de rika nu fixar biffen, bokstavligt, genom att allt arbete de genererar tvångsbeskattas till max kan ju resten slappa så han tänker sig också sänkt arbetstid och ”delade jobb”.

Antroprolog, för det är han i grunden, Hickel fixade tydligen inte ens matte C som det verkar. För hur vi ska kunna generera inkomster om de som redan idag betalar in mest blir färre samtidigt som resten ska slappa mer förtäljer inte historien. 

 

Han tänker sig också ett förbud (?) eller andra tvångsmetoder för ”a drastic shift in consumption” av saker han anser vara lyx och slösaktig konsumtion för saker som, återigen han bedömer, är ”nödvändiga”. 

Han tycker slutligen att vi ska avskriva alla lån för särskilt arbetare och små företagare, och för alla  länder i södern som det är synd om.

Förslagen är rakt av socialism och avskaffande av marknadsekonomi, som ska ske med tvångsåtgärder. Och drömmar om en slags

Härligt ändå. Att Holmgren står på sig i sitt förakt mot företag, mot kapitalism och mot demokrati. För ett slags universellt policysystem som ska införas ÄR det, då handlar det om samma slags auktoritära tankegångar Tännsjö saluför. 

Ohärligt att han får göra det utan kritiska frågor från samma media som slänger sig på telefonen så fort en moderat haft ”fel tonläge” i en tweet någon gång. 

……………………

Vill du visa uppskattning? 

Köp min nya bok om hoten mot yttrandefriheten!

Klicka här!

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!