Regeringens prioriteringar

Nu har vårändringsbudgeten kommit (VÅP) och även om en del är väntade effekter av Covid19 kan man se att stödhjulen C och L fortsätter på inslagen bana att utan att knysta stödja massa dumheter MP och S hittar på. 

De passar nämligen på att ge Naturvårdsverket ytterligare 8 Mkr mer pengar än i budgeten i höstas. Och ”Åtgärder för värdefull natur” får 39 Mkr mer i höstas. Dessutom får Kemikalieinspektionen, som redan kostar 275 Mkr per år 15 Mkr till. Klimatanpassning går från 96 Mkr till plus 26 Mkr, en ökning på ca 20 % i ett svep.

Miljöpartiet och prioriteringarna. De är verkligen inte ett vuxet parti. 

För samtidigt som våra flygbolag håller på att dö har vi alltså kvar flygskatten.

Regeringen passar även på att höja anslagen till kultur med 106 300 000 kronor. Nu kanske ni invänder att kulturarbetare drabbas av krisen. Absolut. Men de är många egna företagare eller anställda på sådana och de får samma stöd som alla andra får i krisen. Dessutom görs det lättare att få a-kassa etc. Detta handlar om att Miljöpartiet passar på att fixa lite mer pengar till områden de gillar. 

Och trots att vi alltså har en massa egna problem som världens godaste samvete och humanitär stormakt fortsätter vi att ge 46 MILJARDER per år till bistånd. I budgeten får dessutom SIDA 23 Mkr extra än i höstas. 

Notera också att vi varje år lägger 781 Mkr på att migranter ska kostnadsfritt få överklaga sina asylbeslut inte en gång utan två gånger. Nu lägger vi dessutom 180 Mkr till på det. 

Det är helt orimligt. Att söka asyl har alla rätt till. Att överklaga också  men inte gratis. Ingen annan som driver processer mot statliga beslut, exvis Skatteverket, har rätt att få gratis advokat. Varför ska just migranter få det? 

Överklaga om du vill men betala själv. Eller så kan alla fina-i-kanten-jurister som kämpar för ”allas lika värde” jobba pro bono, eller? Inte?

Löfven passar också på att ge sig själv 212 Mkr extra att anställa ännu fler sossar.

Och som om denna lista inte vore komplett, givetvis ska den helt meningslösa Jämställdhetsmyndigheten som redan kostar 70 Mkr (!) per år få 5 Mkr extra bara sedan i höstas. 

Grattis Sverige. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 0762096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!