Altruisterna i Hyre(S)gästföreningen

Tro inte att inte en massa människor nu likt regeringen Löfven passar på att dölja verkliga avsikter i medieskugga och falsk omtanke. 

En sådan är Hyrestgästföreningen, denna totalt skamlösa del av arbetarrörelsen vars intäkter framför allt är tvångsinbetalade avgifter från landets samtliga hyresgäster enligt en specialskriven lag Socialdemokraterna fixade åt dem för många decennier sedan. 

Hundratals miljoner kronor per år kommer från dig och dig och dig som bor i hyresrätt oavsett om du är medlem eller ej. Den så kallade hyressättningsavgiften på 12 kronor i månaden måste du ändå betala. Den går direkt till opinionsbildning för sossarna. För de behöver inte redovisa att de använt pengarna enbart till förhandlingar. 

En sådan sak är deras nya på ytan fina altruistiska kampanj ”Goda Grannar”. 

Fint ändå, att olika hyresgäster nu ska kunna registrera sig för att hjälpa grannar i riskgrupper och äldre ändå. 

Man kan fylla i sin volontär eller behöva hjälp men oavsett så tänker Hyresgästföreningen att detta är ju ett mycket fiffigt sätt att skaffa sig av personerna och GDPR godkända kontaktuppgifter för all annan opinionsbildning de sedan har tänkt att pyssla med. 

Otroligt smart ändå. Hyresgästföreningen framstår som om de bryr sig när de bara hittat ett annat sätt att få ännu lite fler kontaktuppgifter i en databas för att antingen lägga på en namninsamling eller skicka ut kampanjmaterial till. 

Kommer ni ihåg hur de kampanjade för sossarna i valet 2018? 

Några veckor innan valet gjorde de ihop med sossarna en ”hyreschockskampanj” som innehöll Youtube-filmer och debattartiklar, skyltar som spikades ner i utsatta förorter och brev som Peter Hultqvist skickade till hyresgäster, alla med samma budskap – rösta på S eftersom alla andra vill tredubbla din hyra. 

Jag skrev om det då. 

En sak till på en högerregerings to do-list: ändra lagen så att Hyresgästföreningen inte har rätt att ta några avgifter alls utan bara får lita på egna medlemsavgifter. 

Om de sedan har kostnader som inte täcks av medlemmarna ska de sedan, med verifikat uppvisa sina erlagda kostnader för vad det kostat att förhandla även för de hyresgäster som inte är medlemmar, och sedan avropa den exakta summan från säg Boverket istället. 

Poff. 

Så försvann 200 + miljoner kronor per år som HGF lägger på sosse-propaganda. ’

 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 0762096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!