Sök
Stäng denna sökruta.

Moderaterna byggde upp , S rev ner

Så fort sossarna tog makten började de fortsätta nedrivningen av den krishantering som Moderaterna med resten av Alliansen byggde upp.  För i regeringsdeklarationen meddelade Stefan Löfven 2014 att krishanteringen återigen skulle flyttas till Justitie, som legat direkt under statsrådsberedningen och statsministern under hela Allianstiden. Det hade man lärt sig av sossarna klåpiga hantering av tsunamin, att statsministern måste ha ansvaret.  Det första Löfven gjorde var alltså att riva ner.  Det första den moderata statsministern var att bygga upp, för redan ett år efter maktövertagandet 2006 var en ny grupp för krishantering på plats på statsrådsberedningen.  Den var 40 man stark och hanterade 30 miljoner kronor i budget och varade faktiskt ända fram tills att Anders Ygeman och Stefan Löfven...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon