Moderaterna byggde upp , S rev ner


Så fort sossarna tog makten började de fortsätta nedrivningen av den krishantering som Moderaterna med resten av Alliansen byggde upp. 

För i regeringsdeklarationen meddelade Stefan Löfven 2014 att krishanteringen återigen skulle flyttas till Justitie, som legat direkt under statsrådsberedningen och statsministern under hela Allianstiden. Det hade man lärt sig av sossarna klåpiga hantering av tsunamin, att statsministern måste ha ansvaret. 

Det första Löfven gjorde var alltså att riva ner. 

Det första den moderata statsministern var att bygga upp, för redan ett år efter maktövertagandet 2006 var en ny grupp för krishantering på plats på statsrådsberedningen. 

Den var 40 man stark och hanterade 30 miljoner kronor i budget och varade faktiskt ända fram tills att Anders Ygeman och Stefan Löfven kunde lägga ner den. 

Skälet?

Ingen vet men man kan anta att de handlar om att de ville ge Morgan Johansson makten och att kriser i framtiden skulle hållas borta från statsminister just för att skydda sossarnas eviga maktinnehav är viktigare än att skydda Sverige och svenska befolkningen. 

2017 sa Anders Ygeman på Folk och Försvar att några beredskapslager, det ska vi inte ha. De är “från svunnen tid”. 

Det är så de gör. 

De river ner.

De rev ner beredskapen och de rev ner en fungerande krishantering. Nu vill de bara bygga upp en enda sak – sin egen makt. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

7 kommentarer till Moderaterna byggde upp , S rev ner

 1. Dessvärre har (m) bidragit så mycket till massinvandringen till Sverige att de för flertalet människor för överskådlig tid diskvalificerat sig som ett trovärdigt regeringsalternativ. I stort kan vi alla, och i synnerhet återstående moderater, tacka Fredrik Reinfeldt och hans regeringar för det. Sen kan man fördjupa sig i detaljer och skylla på det ena eller andra. (m) har har helt enkelt orsakat Sverige irreparabel skada. Röstberättigade svenskar glömmer det inte. De påminns om det dagligen.

 2. Nu måste jag reagera. Det var halva sanningen utskuren ur historien. Må så vara att att denna struktur infördes, förmodligen av skälet att statsminister med stab hade ett starkt drag av att detaljstyra. Det är f ö inte på denna högsta nivå som någon som helst verksamhet levereras .
  I övrigt bröt Tolgfors ner det han kunde och därtill mycket effektivt. Ansvars-, likhets- och närhetsprincip var ett mantra från moderaterna som upprepades i det oändliga i huvudsak av syftet att inte en krona skulle läggas på beredskap. Det skulle ju tas inom ramen för ansvarig myndighet ordinarie anslag.

  Den senaste gången moderater styrde sänktes landets förmåga att hantera kris såväl som höjd beredskap. Det var då jag slutade vara moderat. Förstår fortfarande inte hur den försvarsminister som avgick fortfarande är med i partiet.

 3. Vänstern är förstörelse, förruttnelse. Allt den kommer vid sjuknar, dör.

  Vänstern är benrötan i rikets skelett.

  Vänstern är ondskan sjelf.

 4. Nja, vi ska inte glöma Bildt och Estonia eller “öppna våra hjärtan”, samt alla andra lögner för att hålla sig vid makten, så som biltullarna. Känns som dom spelar i samma lag, tyvärr…

 5. Och Reinfeldt sade att försvaret var att betrakta som ett särintresse. Har du “glömt” det?

 6. Trams. Alliansen förstörde en hel del.

  “Försvaret är ett särintresse”
  -Förre förrädaren, 2013.

  Visa gärna på statistik om hur många beredskapslager det fanns 2006 respektive 2014. Gissar att båda siffrorna är nära noll.

 7. Men vad nu! Backa bandet lite. Borgarna var ju huvudansvariga för att dra ner på all beredskap och försvar. Det var så illa att försvarsministern avgick i protest. Krishantering 40 man stark är ingenting jämfört med enorma beredskapslager och ett försvar som kunde ställa upp men en halv miljon man.
  Jag har uppskattat att läsa dina artiklar även om de är lite vinklade ibland men tidigare har det inte varit så här grovt.
  Risken är att du tappar i trovärdighet och därmed läsare med denna typ av artiklar.
  Men alla medier är väl agendasättande idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap