Moderaterna byggde upp , S rev ner

Så fort sossarna tog makten började de fortsätta nedrivningen av den krishantering som Moderaterna med resten av Alliansen byggde upp. 

För i regeringsdeklarationen meddelade Stefan Löfven 2014 att krishanteringen återigen skulle flyttas till Justitie, som legat direkt under statsrådsberedningen och statsministern under hela Allianstiden. Det hade man lärt sig av sossarna klåpiga hantering av tsunamin, att statsministern måste ha ansvaret. 

Det första Löfven gjorde var alltså att riva ner. 

Det första den moderata statsministern var att bygga upp, för redan ett år efter maktövertagandet 2006 var en ny grupp för krishantering på plats på statsrådsberedningen. 

Den var 40 man stark och hanterade 30 miljoner kronor i budget och varade faktiskt ända fram tills att Anders Ygeman och Stefan Löfven kunde lägga ner den. 

Skälet?

Ingen vet men man kan anta att de handlar om att de ville ge Morgan Johansson makten och att kriser i framtiden skulle hållas borta från statsminister just för att skydda sossarnas eviga maktinnehav är viktigare än att skydda Sverige och svenska befolkningen. 

2017 sa Anders Ygeman på Folk och Försvar att några beredskapslager, det ska vi inte ha. De är ”från svunnen tid”. 

Det är så de gör. 

De river ner.

De rev ner beredskapen och de rev ner en fungerande krishantering. Nu vill de bara bygga upp en enda sak – sin egen makt. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!