Var inte gränserna stängda?

Mina föräldrar hade alltså stora problem att ta sig hem från sin resa i Nya Zeeland för att EU enligt UD och resebolag stängt mycket av sin transit, även för EU-medborgare. De lyckades till slut hitta ett plan med transit i Doha som flyger direkt till Stockholm och de borde landa idag eller imorgon. 

Danmark har stängt sina gränser och folk tar sig inte över bron. 

Hur kommer det så att vi har lika många asylsökande per månad som förra året?

Jag får det inte att gå ihop. Hur kommer de hit?

Här kan man se hur det såg ut jan-mars andra år. 

I mars, när restriktionerna varit stora, har bara 16 % färre sökt asyl än mars förra året. 297 färre personer. Hur kommer de in i landet?

Hur kom de hit? 

I vanlig ordning är det också i hög utsträckning unga män som kommer. 

60 % av de asylsökande är män. Och 61,5 % av de asylsökande är mellan 18 och 44 år. 1348 män mellan åldrarna 18 och 34 år men bara 726 kvinnor i samma ålderskategori. Varje månad fylls Sverige på med ännu några tusen unga män.

Bara sedan årsskiftet har det kommit 1533 män under 34 år (åldern 13-17 inkluderad)  men bara 846 kvinnor. Ett underskott på nästan 700 kvinnor.  

Det är den här obalansen som fortsätter månad efter månad år efter år och som redan idag är alarmerande. För vem ska alla dessa unga män gifta sig med, om de inte har en fru de tänkt ta hit som anhörig?

Medan svenskar sitter och kurar i sina hem har vi alltså marginell förändring i antal asylsökande, som verkar trollat sig hit genom världens alla stängda gränser, flygplan som står på marken och båtar som är inställda. 

Trolleri. 

Frågan är: har Sverige tänkt göra något åt det här? Ska vi verkligen ha ett konstant inflöde av utlandsfödda just nu? 

Dags att införa obligatoriska hälsokontroller redan vid asyltillfället och sätta folk i förvar tills vi vet om de är friska eller sjuka. 

Eller så kommer vi ha ett läge när vi under lång tid fyller på med massa människor som kan bära inte bara den smittan utan även andra. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 0762096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!