Inget nytt valsedelssystem

Riksrevisionen har utvärderat vårt valsystem och även om de konstaterar att systemet är robust och rättssäkert har de ett antal förslag på förbättringar. 

En av dessa är att förändra vårt på senare tid kritiserade valsedelssystem. Att man har så många valsedlar förvirrar

Men nix. 

Det tänker inte sossarna ändra. 

Jag har bevakat Socialdemokraternas valfuskande länge och det finns givetvis mycket goda skäl varför S vill ha det som det alltid varit. Socialdemokrater har nämligen alltid ordnat ”röstskolor” och kandidater har regelmässigt tagit sina valsedlar, kryssat dem och delat ut i moskéer och i förorter för att skaffa sig fördelar i val. Detta har de inte tänkt att släppa. 

Ni kan läsa några av granskningarna här, här, här och här.

Vi har en utmärkt granskande myndighet som granskar andra myndigheter men när vår sittande regering inte ens efter en noggrant genomförd sådan utvärdering tänker lyfta ett finger för att göra valsystemet ännu bättre i syfte att undvika valfusk sabotage kan de inte göra sitt jobb. 

Det är solklart att sossarna inte vill ändra valsedlar för att de passar dem som det är idag, de har alltid byggt sina kampanjer på skamlöst fusk. Ett parti som faktiskt värnar demokratin på allvar hade gjort allt man kan för att göra valsystemet bättre. 

Inte formulera pinsamma svepskäl om att ”värna systemet” i sitt svar. 

Någon mer än jag som tycker det är oerhört genomskinligt?

 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 0762096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!