Inget nytt valsedelssystem


Riksrevisionen har utvärderat vårt valsystem och även om de konstaterar att systemet är robust och rättssäkert har de ett antal förslag på förbättringar. 

En av dessa är att förändra vårt på senare tid kritiserade valsedelssystem. Att man har så många valsedlar förvirrar

Men nix. 

Det tänker inte sossarna ändra. 

Jag har bevakat Socialdemokraternas valfuskande länge och det finns givetvis mycket goda skäl varför S vill ha det som det alltid varit. Socialdemokrater har nämligen alltid ordnat “röstskolor” och kandidater har regelmässigt tagit sina valsedlar, kryssat dem och delat ut i moskéer och i förorter för att skaffa sig fördelar i val. Detta har de inte tänkt att släppa. 

Ni kan läsa några av granskningarna här, här, här och här.

Vi har en utmärkt granskande myndighet som granskar andra myndigheter men när vår sittande regering inte ens efter en noggrant genomförd sådan utvärdering tänker lyfta ett finger för att göra valsystemet ännu bättre i syfte att undvika valfusk sabotage kan de inte göra sitt jobb. 

Det är solklart att sossarna inte vill ändra valsedlar för att de passar dem som det är idag, de har alltid byggt sina kampanjer på skamlöst fusk. Ett parti som faktiskt värnar demokratin på allvar hade gjort allt man kan för att göra valsystemet bättre. 

Inte formulera pinsamma svepskäl om att “värna systemet” i sitt svar. 

Någon mer än jag som tycker det är oerhört genomskinligt?

 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 0762096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

6 kommentarer till Inget nytt valsedelssystem

 1. Detta är bara toppen av isberget, av den korrupta nomenklaturan, sossar. Men dom kommer att falla hårt, för till slut så får deras införskaffade “flykting”-muslimer ett eget parti. Då hjälper inte något fusk i världen att dom skall hålla sig kvar vid makten. Det är dags att slipa giljotinerna!

 2. Fantastiskt att du tar upp sozzarnas konstanta valfuskande! Fortsätt till nösta val med dessa avslöjanden av deras DDR-fasoner!

 3. Alla med sunt förnuft håller med dig.

  Något som revisorerna verkar missat, är hur det kan införas den demokratiska funktionen, där kandidater som en sympatisör till ett parti ogillar skall kunna avsättas. Det är absolut antidemokratiskt att inte kunna straffa kandidater/partier, som lovar ETT, men så snart rösterna mottagits anser sig ha mandat att göra helt annat.
  T ex borde det på valsedlar åtminstone vara tydligt angivet hur partiet ställer sig till en regeringsbildning. 1. Vilket/vilka partier kan man tänkas regera med? 2. Hur ställer partiet sig till omval/nyval om p1. inte kan genomföras.
  Dessutom bör på valsedeln vara tryckt vilken ändring i Grundlagen som gräsrötterna röstar om i valet, samt hur partiet ställer sig till denna ändring.

 4. Vänsterafskummen vilja kunna fortsätta med sitt valfusk: slänga, gömma, låta försvinna valsedlar från AfS, SD, MED, och kanske fiffla in massor af svartbruna partiers valsedlar i urnorna: de från oliberalerna, cekten, turbanpartiet, muhammedanpartiet, VåldtäktsPartietKoranenkrigarna och kvinnoF!entligt initiativ.

  Hvad sosseohyran än säger om “traditioner” och annat, är det bara ordsmink, icke sosseohyrans beslutsgrund.

 5. Bra med separata valsedlar för partierna.
  Då kan sedlar för partier med fel värdegrund kastas eller ges sämre plats i valstugorna. Så tror jag de tycker som lever politiskt korrekt.

 6. har förundrat min på ert system med olika färgade valsedlar
  här i finland finns bar en vit sedel och där skriver man ett nummer, enkelt eller hur
  Tycker det liknar diktaturers system

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap