Krypto-löntagarfonder

Så kan man beskriva den bomb Magdalena Andersson nyss släppte om företag som får stöd. 

Vi har sett det genom krisen. Att Socialdemokraterna ogenerat utnyttjar pågående kris för att greppa ett hårdare tag om företagens strupe och ge sig själva och facken mer makt. 

De vill undanta bemanningsföretag helt från alla former av stöd vid nästa slags kris som kräver permitteringar till exempel. Idag får alla företag söka men se, det tänker inte S acceptera och passar helt sonika på att skriva in i lag att en hel bransch vid en kris ska kunna utplånas. En bransch som varit ett horn i sidan till LO i decennier. 

De har även passat på att se till att bara företag med kollektivavtal premieras (såklart) vad gäller permitteringar. De utan avkrävs minst 70 % av medarbetarnas tillstånd. 

Det här ska enbart ses som ett sätt att tvinga fler företag att skaffa kollektivavtal så att LO får mer makt. 

Centern och Folkpartiklarna, var har de hållit hus här? De sitter och väntar på att införa sina små meningslösa symbolfrågor de fått som smulor av sossarnas under ”förhandlingen” de tror de gjort men i själva verket är 2019 största prank. 

Härom dagen gick finansministern ut och öppnade för att kräva aktier i utbyte mot att hjälpa krisande företag att inte gå omkull. 

”Det är så vi brukar jobba i Sverige”. 

Eh nä?

Det är så Socialdemokrater brukar jobba. Att när företagaren står vid ruinens brant bara erbjuda ett rep att klättra upp på om man får delar av företaget i utbyte är bara unket faktiskt. 

Tiden går och desperationen tilltar för näringslivet. I ett tillräckligt avgörande läge kan ett sådant här förslag faktiskt slinka igenom. 

De misslyckades med att stjäla landets företag på 80-talet men de har inte gett upp. Var så säkra. 

 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 076-2096244

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!