REVA 2

Kom ni ihåg alla protester från vänstern om REVA? 

REVA står för Rättssäkert och Effektivt Verkställighetsarbete och var en polisinsats Alliansen införde för att få bukt med det växande skuggsamhället. Polisen fick helt enkelt i uppgift att kontrollera misstänkta personer som kunde vara illegala genom att be dem legitimera sig. 

Vänstern gick fullständigt i taket och i flera år riktades hatet mot polisen. Drivande? Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Förstås. 

De protesterande  hade media med sig för rubrikerna var ”Jakten på papperslösa”, och inte ”Kontroller av vem som har rätt att vistas här” på statliga medias sajt. 

Sossarnas och LO:s tankesmedja Arena släppte en hel rapport på tesen att polisen egentligen var rasister. 

Vad har nu hänt då, när Miljöpartiet sitter i Rosenbad en andra mandatperiod?

Jo, de har nu snart infört ett REVA 2.

Ironin är påtaglig. För från den 1 juli 2020 har polisen rätt att kontrollera utlänningars identitet utan annan anledning än att hitta illegala. 

Ännu mer ironiskt är att sossarnas REVA går längre för i den har polisen rätt att ta fotografier och ta fingeravtryck på plats också, inte bara kolla legitimation. 

Nu är detta jättebra, att inte ha en pågående konsekvent inre utlänningskontroll är absurt och ska vi hitta de kanske 100 000 personer som upprätthåller sig här illegalt måste man ha det. Men med tanke på hur mycket skit polisen fick av landets samlade vänster, där inte minst aktiva och förtroendevalda i Miljöpartiet men även sossar stod på barrikaderna tycker jag samma personer idag förtjänar att be polisen om ursäkt för att de kallade dem rasister 2013. 

Dagens Arena kan börja be landets samlade poliskår om ursäkt för den där skitrapporten. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!