Rapport från lockdown, del 2

 

CHRISTCHURCH DAG 25:
Rapport från en krigszon. Till att börja med har vi kopplat upp Netflix på TVn över hotellnätet så vi inte behöver betala något. Lite förströelse behövs i krig. Äggen tog slut igår. Tidigt i morse skickade vi ut en spaningpatrull. Hon anlände helskinnad med äggen. Lämnade bilen. Kontoret helt övergivet. En lapp satt på dörren att slänga nyckeln i en låda. Så det gjorde vi och drog. Påhoppad av en bekäftig Kiwi som omedelbart skulle eskortera oss till hotellet med en rad tirader om ”lockout”. Vi var ju tvungna att gå hem eftersom all kollektivtrafik är stängd. Idiot. Vi skulle mer än gärna lämna landet. Staden är mer än stendöd. Senaste är att bara en i taget får gå in i livsmedelsaffärer. Lite Östeuropa 1962. En öppen bensinmack betyder automattankning medan föreståndaren smyger omkring bakom låsta dörrar på macken. På stan ser man mest några få vinddrivna turister flanera. Nu sitter vi och fyller i en blankett från UD som är en uppföljning av vår intresseanmälan om biljett hem. Samma uppgifter som intresseanmälan, nu med passnummer också. Som slutkläm uppmanas vi igen att själva boka biljett hos Quatar Airways. Jaha, en bra idé. Det här är ett land med 283 troliga fall totalt. Ingen död och hela landet i full panik. Vädret är i alla fall fint.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!