Sök
Stäng denna sökruta.

Gymnasielagens skugga

Ett av de största såväl politiska som juridiska haverierna förra mandatperioden var den orimliga gymnasielagen som gav 10 000 vuxna män från Afghanistan utan asylskäl uppehållstillstånd.  Centerpartiet och Miljöpartiet var de som krävde det och påstod att kostnaden var tre miljarder.  Det är såklart inte ens i närheten, bara en gymnasieplats utan extra stöd kostar 100 000 kronor per person och år i skattepengar.  En av alla dessa kostnader är att de unga vuxna männen får studiestöd av CSN för att stanna.  Det handlar om: studiebidrag, studielån, studiehjälp, extra tillägg, inackorderingstillägg, lärlingsersättning, förhöjt bidrag, tillägsbidrag, merkostnadslån, grundlån, lån med förhöjt bidrag och studiestartsstöd.  Året när gymnasielagen fattades var summan 9 miljoner kronor i bidrag och 2 miljoner kronor i...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon