Sossarnas attack på yttrandefriheten fortsätter

Ibland undrar jag var politiska journalister och media sysslar med, eller rätt ofta faktiskt. Att läsa regeringens hemsida varje dag till exempel och skriva om politiska förslag som kommer borde ju vara en av de arbetsuppgifterna, inte som det verkar bara sitta som fågelungar och med öppen mun vänta på nästa presskonferens. För att matas med det regeringen vill att de ska skriva om. 

Så av en slump, när jag scrollade regeringens hemsida för en nyhet jag ska skriva om i nästa inlägg, upptäckte jag att regeringen lyckats begränsa yttrandefriheten i smyg. 

Enligt proposition  2017:18:17 har man nu reglerat att rektorer har rätt att utesluta vissa partier med fel värdegrund godtyckligt. Regeln som skolan tillämpat att antingen bjuder man in alla partier eller inga har nu alltså via lag upphävs av sossar som med alla medel tillåtna vill inskränka det fria ordet. 

”Rektorn får även bjuda in politiska partier utifrån ett annat urval, om urvalet sker på annan objektiv grund. Och ett begränsat antal politiska partiet har bjudits in till en skola behöver inte andra politiska partier som anmält intresse för att medverka i utbildningen ges en sådan möjlighet.”

Socialdemokratiska för: rektorn får godtyckligt utesluta en eller flera partier att någonsin besöka skolan. 

Saknas det inte ett ord här tänker ni kanske?

Värdegrund. Wait for it……

Rektorn får från 1 januari 2018 helt utestänga alla partier han eller hon anser strida mot sin egen/skolans (samma sak rätt ofta) VÄRDEGRUND. 

Våra barn kommer alltså inte längre att av Skollagen garanteras att få information från alla partier i riksdagen. Istället kan just deras rektor välja att utesluta ett eller flera partier, och istället bjuda in partier han eller hon tycker bättre som men som inte sitter i riksdagen, som exempelvis Feministiskt Initiativ. 

Regeringen har kunnat införa denna yttrandefrihetsbegränsning för att skolan av lagstiftaren inte anses som allmän plats, trots skolplikt i grundskolan, och därför inte skyddas av Regeringsformen. 

Mycket fiffigt. För dagens elever är morgondagens väljare och makthavare. Makthavare har alltid insett att begränsa människors information är ett medel till kontroll och fortsatt maktinnehav. Det är svårt att fippla med yttrandefriheten för att det regleras i grundlagen men här kan man alltså runda det. 

Kombinera detta med allt skolmaterial som LO och sossarnas redan prånglar ut och du har en perfekt möjlighet att bedriva rena vänsterpropaganda-centraler maskerat till undervisning. 

För ni trodde väl inte att lagen kommer tillämpas för att utestänga Socialdemokrater?

Den syftar givetvis helt att utestänga Sverigedemokraterna, framför allt. De om något parti hotar Socialdemokraternas eviga maktinnehav Center och Folkpartiet så gärna vill ge dem men SD tar sossarnas väljare och är nu jämsides i opinionen. 

Om nu reglerna varit otydliga är det utmärkt att förtydliga dem så fler elever få information från partier.

Givetvis måste skolor veta hur de ska göra. Men när väl ett sådant förslag lades fram valde alltså riksdagens andra partier att jamsa med i sossarnas strävan att täppa till truten på folk, en liten bit i taget. 

Lagen hade kunnat förtydligats med just det som saknats – att skolans värdegrund inte ska avgöra vilka åsikter som skolans elever, där av skolplikt, ska få ta del av. Vi kan inte ha olika småpåvar i rektorskontor som ska vara smakdomare vad gäller åsiktsbildning. 

Även åsikter man ogillar, som inte passar med ens ”värdegrund” måste skyddas av våra lagar. 

Istället har nu Skollagen förtydligat att det är rektorns hela beslut vilka partier som passar in i just deras skolas ”värdegrund” och därmed öppnat dörren för en uppsjö av godtyckliga och högst privata bedömningar om vilken information våra barn ska få inför val. 

Vi kan se fram emot att rektorer nu har helt fritt fram att bjuda in vissa av henne/honom privat godkända partier och även bjuda in vissa av de som inte sitter i riksdagen, också helt på magkänsla. 

Vad håller oppositionen på med?

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!