Och så en positiv nyhet

Klimatdebatten verkar helt ha kommit av sig, har någon noterat det? Inte ens den mest inbitne klimathaverist har kommenterat att det är ju skönt och bra att flygbolag börjar krisa och folk stannar hemma, för att då släpper de ju inte ut Co2 i alla fall. 

Greta Thunberg som dominerat media i 18 månader har trendat. Redan. Peaken är över. Och sedan kom det som kan utplåna hela medieintresset – ett annat globalt hot. 

Hon fick nyligen se sig blåst på FN:s miljömöten. Och nu strejkar hon ”digitalt” istället. 

Kollar man Google Trends ser man att peaken var i september 2019. Därefter vände kurvan bryskt neråt. Bilderna visar Sverige. 

Kollar man globalt är det samma trend. 

För så här är det alltid. Intresset tar slut någon gång. I Sverige, där media tenderar att råda skrämmande brist på folk som kan tänka fler än en tanke i taget, pumpades artiklarna om Thunberg och klimatstrejker ut. 

Men nu verkar det snart vara över. 

Undrar hur hon kommer hantera tillvaron i medieskugga och när strålkastarna slocknat? Dags att återgå till gymnasiet kanske och bli som Severn Suzuki, en sida på Wikipedia som någon om 20 år googlar fram. 

Himla synd bara för Miljöpartiet som haft så ruskig otur med tajmingen. Hade 2019 varit valår hade de kunnat få rekordsiffror kanske.

Nu dinglar de runt 3 % och bättre lär det knappast bli nu när klimatfrågan dödats av Covid19.

RIP Fridays for Future.

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!